Utrinki županskega soočenja MoM na temo mladih

V ponedeljek, 12. 11. ob 17. uri smo v veliki dvorani IZUM mladi, mladinske organizacije in organizacije za mlade soočile kandidate in kandidatke za župana oz. županjo na temo problematike mladih v Mestni občini Maribor.

Razvoj mladinskega sektorja in situacija, s katero se danes soočajo mladi Mariborčani in Mariborčanke, nista pogosti temi soočenj in velikokrat celo zamolčani ali namerno potisnjeni v ozadje predvolilnih debat. Ker je na političnem prizorišču že dalj časa prisotno zapostavljanje mladega volilnega telesa, smo se mariborske mladinske organizacije povezale ter odločile skupaj organizirati eno, osrednje soočenje na temo mladih, na katerem se želimo spoznati z mnenji in načrti kandidatov ter kandidatk na tem tematskem področju . 

Osrednja tema soočenja sta bila trenutno stanje in razvoj mladinskega sektorja v Mestni občini Maribor. V soočenju smo želeli od kandidatov predvsem stališča, ki so vezana na prihodnost - torej načrte, ideje in projekte s področja mladih, ki jih nameravajo v primeru izvolitve izvesti v prihodnjih letih. Za mnenje smo s pomočjo sodelujočih mladinskih organizacij povprašali tudi mlade in najboljša vprašanja povzeli v obliki kratkih video-iztočnic za soočenje, na katera so odgovarjali prisotni kandidati.

Soočenje sta moderirala novinarja Mateo Hočuršćak in Miha Dajčman, dogajanje pa smo v živo prenašali čez splet v obliki 360º video prenosa in zvočnega prenosa neposredno v eter radia Študent. 360-stopinjski video celotnega dogajanja si lahko ogledate na tej povezavi.

Zahvaljujemo se IZUM-u in partnerskim organizacijam za pomoč pri izvedbi dogodka, prav tako pa moderatorjema, prisotni publiki in vsem kandidatom, ki so se udeležili soočenja.

UTRINKI IZ DOGODKA

foto: Mitja Florjanc