Tiskovna konferenca pred 24. MFRU

Na tiskovni konferenci pred 24. Mednarodnim festivalom računalniške umetnosti so Miha Horvat (programski koordinator MFRU 2016 – 2018), Sonja Gregorn (producentka) in Žiga Brdnik (odnosi z javnostjo) predstavili rdečo nit, program in lokacije letošnjega festivala.

Maribor bo med 12. in 19. oktobrom znova v znamenju računalniške umetnosti, saj v mesto na več kot 20 lokacij prihaja že 24. Mednarodni festival računalniške umetnosti. Fokus letošnjega programa bo »Ženski forum 2018«, v okviru katerega bo na razstavah in spletni medijski platformi http://mfru.org/ predstavil vrsto mednarodno in regionalno priznanih računalniških umetnic in teoretičark. 

Med njimi: legendi računalniške umetnosti, pionirki in vodilni feministki drugega vala feminizma v ZDA Nancy Buchanan in Lynn Hershman Leeson, filozofinjo in profesorico na dunajski Akademie der bildenden Künste Wien ter eno izmed ustanoviteljic MFRU-ja Marino Gržinić, svetovno priznano kuratorico Kathy Rae Huffman, inovatorko in ustvarjalko Shu Lea Cheang in lanskoletno nagrajenko Ars Electronice Majo Smrekar.

Utrinke tiskovne konference si lahko ogledate spodaj, festivalski program prihajajočih dni pa na www.mfru.org.

foto: Žan Lebe