Ožuljeni jezik: Ženske premikajo gore

Ženske premikajo gore

Praznični večer slamovske poezije Ožuljeni jezik

Mladinski kulturni center Maribor in pesniško društvo Slam zverine v ponedeljek, 12. decembra 2022, ob 19:30 uri načrtujeta novi dogodek iz serije Ožuljeni jezik v Vetrinjskem dvoru, v Studiu (Klub Wetrinsky, Vetrinjska ulica 30, Maribor). Na dogodku bomo organizatorji gostili slovenske slamerje in slamerke, ki bodo svoj nastop predhodno prijavili na naslovu ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na facebook strani Slam zverine. Dogodek bo moderirala Mojca Frim.

 

Praznični decembrski Ožuljeni jezik bo del programa Vilinskega mesta, Čarobnega decembra ter festivala Brati gore, ki že osmo leto poteka v organizaciji Alpske konvencije, letos pod sloganom Ženske premikajo gore. Festivalu se pridružujemo s tematskimi pesniškimi nastopi, s katerimi bomo pokazali, da ženske ne premikajo le gora, temveč lahko z besedami premikajo svet. Vabljene gostje dogodka bodo pesnice in slamerke Neža Prah Seničar, Hana B. Kokot in Helena Zemljič.

 

December je prav poseben čas za slam poezijo tudi za to,  ker od 8. do 11. decembra 2022 poteka Evropsko prvenstvo v slam poeziji, ki ga letos gosti Rim. Na njem Slovenijo zastopa članica Slam zverin, Nika Gradišek, ki bo po gostovanju v Rimu nastopila tudi na Ožuljenem jeziku!

 

 

Vabljene in vabljeni na praznični Ožuljeni jezik!


Dogodek organizirajo pesniško društvo Slam zverine in MKC Maribor - MKC Črka, v sodelovanju z  Narodnim domom Maribor in Bando ferdamano ter s finančno podporo Mestne občine Maribor ter Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - Urada RS za mladino. Dogodek spada v sklop literarnih prireditev, ki jih sofinancira Javna agencija za knjigo.