Nataša Berk & Anja Golob: Ptička

MKC Maribor je od leta 2011 sproduciral 25 kratkih video del v okviru programa Videopoezija MKC Črke. Pri delih gre za umetniško povezovanje sodobne slovenske poezije avtorjev mlajše generacije z video deli umetnikov različnih profilov, oboje pa je nadgrajeno z zvočno ali glasbeno opremo.

Video delo »Ptička« je nastalo leta 2015. Anja Golob je za projekt Nina Flisarja Poezija na mestnih ulicah prispevala pesem Ptička. V okviru projekta Ars Libris in videopoezija MKC Črke je nastal pričujoči video, ki ga je bilo mogoče zajeti in si ga ogledati s plakata z mobilno napravo in aplikacijo Aurasma. Video je gostoval na razstavi Mednarodnega festivala računalniške umetnosti v Mariboru leta 2015, izbran je bil za razstavo v organizaciji zavoda za sodobno umetnost SCCA v letu 2018 ob svetovnem dnevu poezije v Pritličju v Ljubljani ter predstavljen na razstavi videopoezije in vizualne umetnosti Poezija potrebuje ogledalo (kurator Dušan Dovč) septembra 2018 v galeriji Vodnikove domačije.

 

Pesem: Anja Golob
Video: Nataša Berk
Produkcija: MKC Maribor, 2015
Selekcija avtorjev in del: Nino Flisar, Petra Kolmančič
Kontaktwww.mkc.siinfo@mkc.si

 

IZVIRNA PESEM

ptička.jpg

 

Vsi objavljeni posnetki so dostopni tudi na uradnem YouTube kanalu MKC Maribor.

 

Videopoezija je projekt literarnega programa MKC Črka Mladinskega kulturnega centra Maribor. Program MKC Črke omogočajo Mestna občina Maribor, Urad RS za mladino in Javna agencija RS za knjigo.