Končuje se razpis za umetnike: Izodraz

Z jutrišnjim četrtkom, 17. majem 2018, se izteče rok za prijave na razpis za umetnike: Izodraz, ki ga razpisuje Klub mariborskih študentov (KMŠ). Izbrano delo z razpisnega področja »literatura« bo objavljeno tudi v spletni rubriki mlade-objave MKC Črke.

 

Projekt IZODRAZ

Naslov projekta je zloženka iz dveh besed; izraz in odraz, saj je namen, da se mestu Maribor pokaže, kaj mladi prebivalci mesta počnete v svojem prostem času: da in kaj ustvarjate, kako razmišljate, se izražate ter čutite. Navsezadnje so mladi odraz naše družbe in prihodnosti.

Po zaključku razpisa bodo dela pregledana s strani žirije, ki jo sestavljajo strokovni sodelavci iz posameznega področja. Pripravili bodo ožji izbor del, ki bodo razstavljena v sklopu razstav od 8. junija do 8. julija 2018, v okviru spremljevalnega programa Festivala Lent. Razstava bo potekala na različnih lokacijah v Mariboru (Galerija Festić, Kino Udarnik, Slomškov trg, Glavni trg, Mariborski park).

Med razstavljenimi izdelki bo komisija do 29. junija 2018 izbrala najboljše prispevke (eno delo na vsakem področju), za katerega bo avtor prejel glavno nagrado. Glavna nagrada je mentorstvo s strani žirije, ki bo nagrajencu podala tudi strokovno mnenje in nudila konzultacije. V sklopu glavne nagrade bodo na vsakem področju podeljene še »manjše« nagrade, ki bodo drugačne glede na področje, vendar vrednostno enakovredne. Te nagrade bodo služile predvsem vzpodbujanju umetnostnega ustvarjanja, kar je tudi cilj celotnega projekta.

Iščejo se sveža, udarna, intimna in po možnosti presenetljiva dela mladih in prodornih avtorjev oz. avtoric. Spodbuja se eksperimentiranje, izlivanje čustev, čutnost, kritično pozicijo, preizpraševanje in premikanje okvirjev. Prerez ustvarjalnosti naj pokaže energijo in raznolikost pogledov ter občutij mladih ljudi v našem mestu. Naj bo tvoje umetniško delo tvoj statement o prostoru in času, kjer je nastalo, o tvojem doživljanju sveta in sebe!

Celotni razpis si lahko prebereš na tej povezavi.

 

Pogoji sodelovanja:

  • Starost od 15 do 26 let
  • Izpolnitev obrazca in oddaja del/a, ki ga najdete na koncu razpisa
  • Avtor izdelka je lahko le en posameznik

 

Prijava:

Vaše izdelke po prijavi na https://goo.gl/forms/wibSvolgNMd16DMn2 oddajte na naslov Klub mariborskih študentov, Vetrinjska 30, 2000 Maribor, s pripisom »IZODRAZ«, osebno v Pisarni. Literarna dela lahko oddate tudi preko elektronske pošte na naslov info@klub-kms.si z zadevo »IZODRAZ - literarna dela«. Za dodatne informacije pišite na ina.slemnik@gmail.com ali na 031 636 213.

 

Prijavite se lahko do vključno četrtka, 17. maja 2018!

30728528_2388917984467125_4889197873135923828_n.jpg