Polfinale državnega prvenstva, 19. 8. 2017

grafika prvenstva.jpg

Še dva dneva nas ločita do sobotnega večera, ko bo v Salonu uporabnih umetnosti potekal mariborski predizbor za državno prvenstvo v slam poeziji.

Na predizbor se je doslej prijavilo devet tekmovalcev in tekmovalk: Tom Veber, Mojca Zupančič, Matic Ačko, Alen Širovnik, Nina Medved, Ariela Herček, Anka Vidmar, Klavdija Volf in Petra Kokol; skoraj vsi prijavljeni in prijavljene so se tekom leta kalili na mesečnih slam prireditvah Ožuljeni jezik v Vetrinjskem dvorcu ali na slamovskih prireditvah po drugih slovenskih krajih. Prijavljeni se bodo pomerili v avtorski poeziji v slovenščini, brez rekvizitov in kostumov, pri čemer je dovoljena dolžina nastopa v posameznem krogu 3 minute. Dva od prijavljenih, ki bosta s svojimi nastopi prepričala občinstvo in sodnike, uveljavljenega pesnika in prevajalca Željka Perovića, stand-up komičarko Martino Ipša in pesnico Heleno Zemljič, bosta sestavljala ekipo deseterice finalistk in finalistov, ki se bodo pomerili na drugem državnem prvenstvu v slam poeziji, ki bo potekalo v Kamniku v soboto, 16. septembra 2017.  Doslej smo na treh predizborih, ki so potekali v Ljubljani, v Celju in v Kamniku, dobili že šest finalist in finalistov: Mišel Ristov, Jure Besni Dante Bernik, Neža Prah Seničar, Tilen Letner, Pavla Zabret in Eva Kokalj, zadnja dva finalista pa bosta izbrana v začetku septembra pa ptujskem predizboru. Prvak ali prvakinja državnega prvenstva v slam poeziji pa bo zastopal-a Slovenijo na evropskem prvenstvu v slam poeziji, ki bo predvidoma konec leta v Bruslju – naj vas spomnimo, da je Slovenija v lanskem letu s predstavnico Nino Medved prvič sodelovala na tem prvenstvu.

Prireditev v Salonu uporabnih umetnosti, ki se bo pričela ob 20. uri, bo moderirala Mojca Pibernik, kot glasbeni gost dogodka pa bo nastopil Gregor Volčanjk alias DJ Kozmonavt.

Vstopnina je 3 evre, za nastopajoče je vstop prost.

Vabljeni na večer slam poezije!

Državno prvenstvo v slam poeziji organizira SiSlam, slovenska mreža partnerjev na področju slam poezije: Pest besed (Kamnik), MKC Maribor – MKC Črka in Slam zverine (Maribor), Audacia in organizatorji dogodka Zasljemimo (Celje), Feniks-um in organizatorji dogodka Udarno in ekspresivno (Ptuj), organizatorji dogodka Mi smo tu (Ljubljana).

Mariborski predizbor pripravljajo MKC Maribor in Slam zverine v sodelovanju z Bando ferdamano in Salonom uporabnih umetnosti ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.