Praznični Ožuljeni jezik

MALA.png

Spoštovani, spoštovane,

letošnji praznični december bo med drugim obarvan z Ožuljenim jezikom v Mariboru. Ožuljeni jezik predstavlja redne mesečne večere, na katerih se odvija tekmovanje v slam poeziji, ki je v slovenskem prostoru zadnje čase zelo priljubljena. Na prav poseben način bo praznično v stilu slama v četrtek, 21. decembra 2017, ob 19.00 v Klubu Wetrinski.

Slam večer bo povezovala članica Bande ferdamane Mojca Pibernik, literarnega gosta bo skozi literarno in glasbeno ustvarjanje popeljala Helena Zemljič. Tokratni gost bo začetnik slovenskega slama Gregor Podlogar, nastopajoči pa se lahko že zdaj prijavite na ozuljenijezik@gmail.com ali preko zasebnega sporočila na Facebook strani Slam zverine ali na vhodu pred začetkom slam večera.

Pravila za nastop so: s seboj prinesi tri svoje pesmi, posamezna pesem naj traja največ 3 minute, na odru samo jezikaš (brez rekvizitov, glasbil in kostumov) in če pesmi ne znaš na pamet, dobiš klobuk. Klobuk bo avtorsko delo mladih oblikovalcev z visokošolskega študijskega programa Tehnologije tekstilnega oblikovanja z mariborske Fakulteta za strojništvo UM.

Vabljeni na praznično poezijo v prav posebnem vzdušju! Za vstop je treba odšteti tri evre in zaviti v klub Wetrinsky. Če vas mika nastop, bo vstop prost.

Gregor Podlogar (1974) je doštudiral filozofijo na ljubljanski Filozofski fakulteti, kasneje je
bil kot urednik zaposlen na Radiu Slovenija (program ARS). Objavil je sledeče pesniške
zbirke: Naselitve (1997), Vrtoglavica zanosa (2002), Oda na manhatnski aveniji (2003,
skupaj s Primožem Čučnikom in Žigo Karižem), Milijon sekund bliže (2006), Vesela nova
ušesa
(2010) ter Svet in svet (2016), ki je bila uvrščena na kritiški festival Pranger in
nominirana za Veronikino nagrado. Je član LUD Literatura, Društva slovenskih pisateljev in
Slovenskega centra PEN. Prevedel je Narayanov roman Vodnik (CZ, 2007) in nekaj sodobne
ameriške poezije (npr. Christiana Hawkeyja, Lauro Solomon, Paula Killebrewja idr.).
Trenutno živi in dela na Dunaju.

Klub Wetrinsky in Slam zverine vas pričakujejo. Vljudno vabljeni!

Dogodek organizirajo MKC Maribor – MKC Črka in Slam zverine, v sodelovanju z Bando Ferdamano, Narodnim domom Maribor – Vetrinjskim dvorom, klubom Wetrinsky in Fakultete za strojništvo UM  ter s finančno podporo Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport – Urada RS za mladino.