MKC Črka in Gibanje za javni govor

MKC Črka je ponovno sodelovala v projektu z naslovom Gibanje za javni govor Umetnostne galerije Maribor in umetnice Polonce Lovšin. Dogodek je potekal v sredo, 8. junija 2016,  na Trgu Leona Štuklja v Mariboru.

Projekt Gibanje za javni govor 2 je interaktivna in začasna javna skulptura, ki nudi priložnost za odprt javni govor in medsebojno povezovanje ljudi in skupin v javnem prostoru.

MKC Črka se je predstavila s serijo treh nastopov. Kot soorganizator smo najprej predstavljali projekt Širi poezijo - ne strahu, govorka je bila pobudnica dogodka v Mariboru Nina Medved, podporna skupina pa člani skupine MKC Črka in UGM. Sledil je nastop Slam zverin, ki so ga naslovili Poezija malo drugače, govorci oz. nastopajoči so bili Anka Vidmar, Ariela Herček, Gregor Lozar, Gregor Stamejčič - Grizli, Nina Medved in Tonja Jelen, podporna skupina pa člani skupine Slam zverine. Predstavitev smo zaokrožili s predstavitvijo mariborskih Mladih rim, nastopili so Aleš Jelenko, Aleš Breznik, Helena Zemljič in Sergej Harlamov, Nina Ditmajer pa je predstavila bogato zgodovino Mladih rim v Sloveniji.