Pravice otrok: varno in srečno otroštvo

 

Projekt mala KNJIGA – VELIKA vsebina je v letu 2017 prijavila Zveza Slovenska unija pacientov v okviru javnega razpisa za sofinanciranje neprofitnih programov za krepitev zdravja prebivalstva na območju MOM, ki spodbujajo procese promocije, varovanja, krepitve, izobraževanja in ohranjanja zdravja celotne populacije in niso financirani kot redna dejavnost javnih služb na področju zdravstva. Cilji projekta so v širšem smislu osveščanje otrok, mladine in staršev ter starih staršev o pomenu zdravja, v ožjem smislu pa povečati zavedanje/vedenje javnosti o otrokovih pravicah ter spodbujati poznavanje pravic in dolžnosti pacientov skladno z Zakonom o pacientovih pravicah.

Nastala e-Knjiga, katere rdeča nit je Konvencija o otrokovih pravicah, je plod sodelovanja različnih družbeno odgovornih deležnikov, ki so s svojim marljivim, strokovnim in inovativnim delom omogočili nastanek publikacije na 126 straneh, ki jih krasijo tudi likovna dela nekaj čez sto otrok, ki so se z mentorji odzvali na povabilo vodje projekta Otrokom prijazno UNICEF-ovo mesto Maribor, Boruta Ambrožiča ter Umetnostne galerije Maribor, Pedagoške fakultete Maribor in Mestne občina Maribor. Likovna dela si je bilo moč  ogledati na razstavi v Malem razstavišču Pedagoške fakultete Maribor. Naš projekt raste in se razvija naprej.

Pot projekta je lahko neskončna…

 

uradna predstavitev projekta mala KNJIGA – VELIKA vsebina

foto: Gerhard Angleitner

 

E-knjigo lahko prelistate spodaj ali si jo prenesete na zveza-sup.si

Uredniki: Borut Ambrožič, Brigita Strnad, Tanja Simonič Korošak

Avtorji besedil: Borut Ambrožič, Matjaž Mulej, Tone Pavček, Saša Pavček, Tanja Simonič Korošak, Lilijana Zorko, Marko Soršak, Danilo Burnač, Branka Šamec, Ivan Dobaj, Miha Štruc, Simona Martinšek, Brigita Strnad

Vir besedila Konvencije: KONVENCIJA O OTROKOVIH PRAVICAH: OZN

Lektoriranje: Matjaž Mulej