Back to All Events

Bee Boom Boom

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Ob 28. obletnici Kulturnega centra Pekarna se bo v soboto, 18. junija 2022, balkon Hostla Pekarna za nekaj urc spremenil v oder na katerem bo ekipa prekaljenih DJ-ev in DJ-ke poskrbela za izbrano zvočno popotovanje.

Od 12. ure naprej bodo park pred upravno stavbo zajeli elektronski ritmi, ki bodo sprva nežno masirali ušesa in podplate nato pa se tekom popoldneva stopnjevali v hipnotično-progresivno zvočno kuliso, ki bo dodobra zagrela vsakogar, ki se bo pridružil na tej glasbeni avanturi.

Priporočena potovalna oprema tokrat vključuje mehko odejo za udobnejše posedanje, osvežujoče hladno pijačo za lajšanje žeje in prigrizek po potrebi. Obvezna sta zgolj dobra volja in odprt duh! Za vse ostalo bomo poskrbeli mi …

LINEUP:

// 12:00 - 14:30 //
HEDONISTIC CREATIVITY
< deep warmup progression>

// 14:30 - 17:00 //
ONENESS
<underground psytech & proggpsy & deep techno>

// 17:00 - 20:00 //
BANG BANGAL & PSYLOO
<psytrance & goa trance liftoff>

HEDONISTIC CREATIVITY

Pod psevdonimom Hedonistic Creativity deluje ekipa umetnikov in umetnic, ki v ustvarjanju iščejo izziv in hkrati užitek. Združuje jih ljubezen do kreativnosti - ta je hkrati razlog in cilj njihovega delovanja, kakor tudi povezovalni člen, skozi katerega se ekipa fluidno spreminja, razstavlja in ponovno sestavlja. Zato v središču niso posamezni ustvarjalci in ustvarjalke, temveč jedrna ideja - ustvarjati, uživati in to deliti z drugimi.

Na tokratnem dogodku bosta Jimmy Wonder in Jamie Ricaro poskrbela za ritmično-melodični začetek zvočnega popotovanja z edinstvenim izborom deep tech, tech house, progressive in deep/dark techno skladb, kot nalašč za popoldansko seanso, iz katere se lahko razvije epska nočna dogodivščina.

Link: https://www.mixcloud.com/jamiericaro/

ONENESS

deep dark energy and underground psytech & proggpsy (126-140 bpm)
Zakonca Sašo & Barbara Pevec, predana en drugemu in dobri glasbi, že več kot dve desetletji uživata in poplesavata na "elektronske ponavljajoče se ritme". Sta ustanovitelja organizacij Psytrance Unity Slovenia in Akrobatic Group, s katerimi sta pred leti organizirala vrsto psytrance, progressive, tech dogodkov v klubih ter na prostem. Sodelovala sta s Club Pržan, Club Zoo, Club Afrika, Club K4, Ambasada Gavioli, Cvetličarna Media Park, itd. Glasbo sta vrtela v sodelovanju s PsyUnity, Akrobatic Group, Clubio, Tovarna Rog, Club Monokel, Club Tiffany, Mamis Magic, Club channel Zero, Eco Festival, Trst-Underground Privat Events, itd. Pred kratkim sta odločno združila posluh in ustvarila projekt Ekonomika in projekt Gold Oneness, s keterima želita predstaviti javnosti svojo misteriozno drugačnost.

Link: https://soundcloud.com/goldoneness

BANG BANGAL (Behrang Azhdari)

Behrang Azhdari je iranski glasbenik, ki ga je glasba prevzela v zgodnji mladosti in je začel igrati bas pri trinajstih letih. Njegova kariera se je začela v iranskem cirkusu, soustvarjanje z različnimi glasbenimi skupinami pa je pripeljalo do tega, da je sodeloval tudi z iranskim pop zvezdnikom Amirjem Tajikom. Leta 2003 se je preselil v Goo (Indija), kjer je igral z mednarodno skupino Kundalini Airport. Od leta 2006 živi v Sloveniji, kjer igra bas kitaro v Heartbeat bandu in v raznih zasedbah, poznan pa je tudi po tem, da igra še mnoge druge inštrumente (saz, ney anban, duduk, kitara, daf) in ima čudovit vokal. Je soustanovitelj gibanja Trance only, kjer redno nastopa kot DJ Psy trance glasbe ob spremljavi bass kitare v živo ter sodeluje tudi z ostalimi znanimi dj-i iz Slovenije in tujine. Z bandom Heartbeat, kjer sodeluje s priznanimi glasbeniki kot so Igor Bezget, Urška Gajšt, Tina Sovič, Tadej Tadiman Tratnik, Patricija Roj, so posneli live verzijo prihajajočega albuma v Zeitgeistu, nastopali so v parku v sklopu Festivala Lent 2021, nastopali so tudi na zaključku festivala Dokudoc 2021. Pod Bezgetovim okriljem so z znano indijsko pevko Baishalli Sarkar in ostalimi glasbeniki v zadnjih mesecih nastali trije albumi Deconstructions, Wooden structures, More songs. Vsak četrtek pa je tudi redni gost na Jam Session-u v dvorani Gustaf.

PSYLOO (Damijan Lubej)

Damijan Lubej, znan pod umetniškim imenom Psyloo, večni umetnik in dolgo letni tetover. Z umetnostjo se je zečel ukvarjati že v šolskih klopeh. Svojo ljubezen do umetnosti je našel v različnih tehnikah kot so airbrush, UV neon dekoracije, string art, fluidna tehnika - vlivanje akrilnih barv, ročna izdelava unikatnega pohištva iz lesa in epoxija ...
Ustvarja tudi dekoracijo za ekipo Trance only, sodeloval je tudi na večjih projektih, med drugim tudi na Trance only festivalu v Razkrižju, kjer je njegovo delo občudovalo 650 obiskovalcev, ki so se lahko sprehodili skozi UV magičen gozd. Razstavo njegovih del bomo lahko videli ponovno v kratkem. Pred dvema letoma pa se je preizkusil tudi kot DJ in svojo željo in ljubezen do glasbe popeljal tudi na oder,  kjer je kot glavni gost naredil prav posebno vzdušje in vse prisotne za nekaj ur postavil na plesišče in tako ustvaril magično vzdušje, kjer so se dolgo v noč tresla tla pod nogami. S svojo ekipo se je odločil , da bo tudi tokrat pričaral v KC Pekarna prav posebno vzdušje in z ostalimi nastopajočimi  v sodelovanju z MKC Maribor podprl Pekarno in pokazal svojo ljubezen do glasbe na najlepši terasi v mestu HOP. 

Link : https://soundcloud.com/damijan-krgatattoo