Back to All Events

Proza Pa Pir

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Slam zverine in MKC Maribor vas v četrtek, 17. junija, ob 17. uri vabimo v park v Kulturnem centru Pekarna, kjer bodo zverine v družbi Tomota Podstenška brali odlomke iz njihovih najljubših proznih del.

Čeprav se Slam zverine primarno ukvarjamo s [slam] poezijo, tokrat na poletnem vetru jadramo v prozne vode. Zazdelo se nam je namreč, da so dogodki z branjem proze v živo občasno nekoliko v primanjkljaju glede na vse dogodke, kjer se bere in citira poezija. Ko smo bili majhni, smo vsi uživali in napeto poslušali ob branju in pripovedovanju zgodb – se še spomnite? Šeherezada se je s tem držala pri življenju tisoč in eno noč! Zakaj ne bi poskusili nekaj teh čarov pripovedništva, ki jih prinaša proza, vnesti v naše vsakdanje druženje na piknikih, ob pijači, s prijatelji ali s svojim psom?

Mi bomo počeli točno to! V četrtek, 17. 6. ob 17.00 bomo Zverine v parku znotraj kompleksa KC Pekarne za vas brali odlomke proze iz svojih najljubših del. Kot časnega gosta smo povabili priznanega mladega mariborskega pisatelja Tomota Podstenška, ki ravnokar napoveduje prihod svoje nove zbirke kratkih zgodb »Zgodbe za lažji konec sveta.« Prebral nam bo nekaj odlomkov iz svojih del in morda z nami tudi podelil kakšno izkušnjo ali dve o pisanju in izdajanju proze v našem kulturnem prostoru. Vabljeni_ pa ste tudi vsi vi_, dragi _ obiskovalci_! V zameno za branje kratkega odlomka vam bomo namreč ponudili izbor knjig iz Bukvarne! ;) Dogodek bo povezovala vedno poletno pisana in prijetno židana Mojca Frim.

Ker gre za poletno druženje v parku, po poskrbljeno tudi za osvežitev. Če se k poeziji že klišejsko najbolje poda vino, se morda k prozi bolj poda – pir? Ali pa seveda karkoli drugega, brezalkoholnega in okusno ohlajenega ;)

Pridite torej prisluhnit prozi, prebrat kak svoj priljubljen odlomek, ki vam je že zdaj padel na misel, ali pa le-tega poiščite v eni od knjig iz Bukvarne, ki jo boste za tem tudi lahko odnesli s seboj. Se vidimo!

Vstopnine ni.

Dogodek organizirajo Slam Zverine v sodelovanju z MKC Maribor, KC Pekarna in Bando ferdamano

Dogodek sofinancirata MKC Maribor ter Urad Republike Slovenije za mladino.

ProzaPaPir_FBcover_2.jpg