Back to All Events

Trio pa vsako rundo je en adijo

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Banda Ferdamana in MKC Maribor v sredo, 16. junija, na obletnico Kulturnega centra Pekarna, vabijo na večer improvizacije, na katerem se bodo udeleženci potegovali za najboljše izvedene nastope in postopoma “izločali” konkurenco.

Predstava »Trio pa vsako rundo je en adijo« je oblika long forma – celovečerni improviziran nastop, v katerem nastopajo štirje improvizatorji. Trije od teh predstavljajo režiserje, ki med seboj »tekmujejo« s svojo zgodbo, saj si publika izbere le eno, ki si jo ogleda v celoti. Četrti improvizator sodeluje v prizorih, prav tako pa moderira celotno predstavo ter poskrbi za pravično izbiro zmagovalca. V prvem krogu vsak izmed režiserjev pobere predloge publike in jih združil s svojo idejo za prizor. Publika si  po ogledu vseh treh začetnih prizorov izbere dva najljubša, ki nato napredujeta v drugi krog. Nadaljevanje tretjega prizora si občinstvo ne ogleda. V drugem krogu se nadaljujeta zgodbi, ki sta napredovali. Spet publika izbere svojo najljubšo zgodbo. To zgodbo si v tretjem krogu ogleda do konca. 

Za pestrost dogajanja bo poskrbela tekmovalnost med režiserji, saj si vsak od njih želi, da bi njegov prizor bil izpeljan do konca in tako zmagal. Za dodaten občutek tekmovalnosti bo poskrbela tudi simbolična krona za zmagovalca – klobuk v obliki rojstnodnevne torte. 

Od občinstva bomo pobirali predloge, ki so vezani na Pekarno – »Kaj je vaš najljubši spomin na Pekarno?«, »Kakšen je bil vaš prvi stik s Pekarno?«, »Katera je vaša najljubša prigoda v zvezi s Pekarno?« in podobne. Tako bomo publiko spodbudili, da z nami obuja svoje najljubše trenutke vezane na Pekarno in njeno dogajanje.

 Več informacij si lahko preberet na FB strani Banda Ferdamana

 
Trio pa vsako rundo je en adijo - FB banner.png
Earlier Event: June 16
Festival KC Pekarna 2021
Later Event: June 16
Z dobro knjigo v poletje