Back to All Events

Dan za spremembe 2020

  • Kulturni center Pekarna 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Pekarna Magdalenske mreže vas vabi, da se pridružite Dnevu za spremembe 2020 in »spreminjate tudi vi«! To soboto, 19. 9. 2020, ob 10:00 v parku Kulturnega centra Pekarna.

Tokratni Dan za spremembe bomo namenili medgeneracijskemu povezovanju, v okviru katerega bomo izdelali razglednice in lastnoročno napisali pisma ter jih poslali stanovalcem Doma Danice Vogrinec Maribor, ki so jim v tem trenutku zaradi zahtevne epidemiološke situacije onemogočeni vsi socialni stiki, družabno življenje in druženje.

Velike malenkosti so zelo dragocene, zato, pridi, da skupaj razveselimo, polepšamo dan in privabimo nasmehe na obraze starostnikom, ki bodo po besedah zaposlenih v domu z veseljem odgovorili na naša pisma. Morda pa se stkejo tudi nova dragocena prijateljstva…

Že vse od leta 2010 skušamo v okviru Dneva za spremembe prostovoljske organizacije prebivalke_ce Slovenije nagovoriti, da stopijo iz ustaljenih smernic, zavihajo rokave in za en dan postanejo prostovoljke_ci. Na ta dan se o prostovoljstvu ne le pogovarjamo, ampak se lotevamo konkretnih dejanj, s katerimi izboljšujemo življenje v svojem okolju in v širši družbi. Tema enajstega Dneva za spremembe, ki ga na nacionalni ravni koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je »Dobro za ljudi in planet!«. 

Število mest je omejeno, potrebne so predhodne prijave na infopeka@infopeka.org. Prijave so možne do četrtka, 17. 9. 2020, oz. do zapolnitve 10 prostih mest. S sabo prinesite svoje pisalo. 

Dejavnost v okviru Dneva za spremembe bo izpeljana v skladu s smernicami in priporočili NIJZ-ja.

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

dan-za-spremembe-1.jpg