Back to All Events

StopTrik na Festivalu Lent


  • Centralna postaja Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor Slovenia (map)

Festival StopTrik bo tudi letos program Festivala Lent popestril z devet-dnevnim programom, zaporedjem izstopajočih stop animacij iz zadnjih dveh edicij festivala. Vsak dan med 21. in 29. avgustom si bo med osmo in enajsto uro zvečer mogoče ogledati eno animacijo. 

Projekcija vas bo pričakala na pročelju Centralne Postaje, ob deltastem izlivu prenovljene Koroške ceste v obnovljeni mariborski Glavni trg. Predlagamo, da se oglasite med enim in drugim dogodkom, morda med čakanjem na prijatelje_ice ali še najbolje, da pridete prav zaradi filmov. Vsak dan znova.

Stop animacija je fascinanten in raznolik medij, ki združuje likovno in filmsko umetnost in gledalko_ca nagovarja zelo direktno, ker oživlja oprijemljive realne predmete in sestavlja filmsko pripoved s hitrim predvajanjem zaporedja fotografij na katerih so mikro premiki animiranih objektov.

Centralna postaja je bila dolga leta eno izmed kulturnih središč Koroške ceste, ki je mimoidoče nagovarjala tudi iz znamenitih vitrin, s premišljenim programom in izvirnimi postavitvami, ki jih prostor izziva. 

Po odhodu Marka Ornika prostor sameva. Ker Centralna postaja je bil on. S postavitvijo se spominjamo njega in njegovega doprinosa k razvoju mariborske kulturne scene.

PROGRAM:

Program in opisi animacij na POVEZAVI 

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

foto: Pekarna Magdalenske Mreže

foto: Pekarna Magdalenske Mreže