Back to All Events

Spoznajte rezidentko / Meet the resident: Lili M. Rampe

V ponedeljek, 23. 12. 2019, ob 19:00 vas vabimo na spoznavni večer z rezidentko programa SobaZaGoste / GuestRoomMaribor Lili M. Rampe, mariborsko koreografinjo, performerko in pedagoginjo, ki že več let živi in dela v tujini. 

Lili M. Rampe je diplomirala iz Fizike na Pedagoški fakulteti v Mariboru ter nadaljevala svojo plesno izobrazbo na magistrskem študiju na frankfurtski Akademiji za glasbo in uprizoritvene umetnosti. Od leta 2010 se aktivno udejstvuje kot koreografinja, performerka ter pedagoginja, tako v svojem kot v delih drugih. Po končanem post-magistrskem študiju v a.passu (center za prakse umetniške raziskave), je eno leto razvijala lastno delo v Raziskovalnem koreografskem ciklu šole Anne Therese de Keersmaeker, P.A.R.T.S. v Bruslju.

V svojem delu se ukvarja s formati namenjenimi publiki ter prevprašuje gledalčevo percepcijo avtorstva in umetniškega procesa. Vprašanji »Kaj je umetniška pismenost?« ter »kako se umetniški diskurz sooblikuje s publiko?« sovpadata z avtoričinim zanimanjem za avtonomijo odzivnosti, kjer predvsem raziskuje mejne primere konvencionalnosti odziva: krik kot odgovor na pričakovanja hiper-artikuliranosti umetnice, umetniška neposlušnost publike ter status glasu in slišanega v uprizoritvenih praksah kot so ples ter pedagogika plesa.

Vljudno vabljene_i!

Info: Pekarna Magdalenske mreže, Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Ob železnici 16, 2000 Maribor, 02 300 68 50, 041 481 246, infopeka@infopeka.org.

foto: Pekarna Magdalenske mreže

foto: Pekarna Magdalenske mreže