Spletni knjižni sejem

Od ponedeljka, 20. aprila, do sobote, 25.aprila 2020, bo na spletni strani in družbenih omrežjih MKC Maribor in sodelujočih založb potekal spletni knjižni sejem.

Knjižni sejem, ki naj bi v sklopu festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru potekal na  Grajskem trgu, smo preselili na splet. Založniki se bodo s svojo ponudbo predstavili v živo takoj ko bo to mogoče, ob svetovnem dnevu knjige pa so za svoje bralce pripravili popuste in knjižne akcije v spletni obliki.

Vabljeni, da raziščete ugodno knjižno ponudbo za vse generacije in okuse, mi pa bomo vsak dan namenili pozornost založbam, ki se vsako leto rade vračajo na naš sejem.

Sodelujejo: Balassijev inštitut, Bukvarna Ciproš, Društvo za informiranje o islamu, Založba Družina, KUD Sodobnost, Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer, Založba Malinc, KUD AAC Zrakogled, Univerza v Novi Gorici, revija Outsider, založba Share Slovenija, Slovenski gledališki inštitut – Slogi, knjižnica Mestnega gledališča Ljubljana, Festival Borštnikovo srečanje, Maska, Emanat, Založba Litera, Založba Pivec, Založba Bajalka, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

(Organizira: MKC Maribor)

POSEBNA PONUDBA SODELUJOČIH ZALOŽB


Založba Litera

Založba Litera je del sejma Slovenskih dnevov knjige v Mariboru že od samega začetka. Na njeni stojnici lahko pogosto zagledate tako Literine avtorje kot stalne kupce, ki zmeraj zavijejo v njeno smer.

V času sejma vam založba nudi 20 % popust na vse nove izdaje ter dodaten 10 % popust na obstoječe spletne cene. Pri nakupu nad 20 EUR časti tudi poštnino!

👉 Knjige je možno naročiti na spletni strani na www.zalozba-litera.org.


Založba Pivec

Založba Pivec je s svojo bujno stojnico del knjižnega sejma Slovenskih dnevov knjige v Mariboru že vrsto let, prepoznate jih lahko tudi po značilnih košaricah s knjigami, v katerih so še posebej ugodne knjige.

Letos praznujejo 17. rojstni dan in vam ob tem ponujajo 17 % popust na vse izdaje. Ponudba velja med 20. in 25. aprilom, izkoristite pa jo lahko s kuponom DNEVIKNJIGE17.

👉 Obiščite njihovo spletno knjigarno: https://zalozba-pivec.com/knjigarna


Revija Outsider

Med novinci letošnjega sejma je tudi revija Outsider, ki prinaša prispevke o kulturi, trajnostnem razvoju, urbanizmu, arhitekturi in druge kvalitetne vsebine za ljubitelje lepega in kulturnega.

Pravkar je pri njih izšla zbirka zgodb literarnega natečaja Straniščne spletke, pred enim mesecem je izšla aktualna številka Outsiderja na temo Medgeneracijsko sožitje, zelo ugodna pa je tudi celoletna naročnina na revijo Outsider: 4 redne edicije, vsaka skoraj 200 strani.

Cene Outsiderjevih izdaj se gibljejo med 3 in 7 EUR.

👉 Obiščite Outsiderjevo spletno trgovino: https://outsider.si/shop/


KUD Sodobnost

KUD Sodobnost International vsako leto z visoko naloženo stojnico obogati naš knjižni sejem, pri njih pa lahko najdete izvrstno otroško in mladinsko književnost ter izjemne prevodne naslove. 

Ob svetovnem dnevu knjige so znižali celotni knjižni program za 50 %. Ponudba velja za vsa dela, razen knjige, novejše od šest mesecev, in samo v tednu Dnevov knjige.

👉 Knjige je možno naročiti na spletni strani www.sodobnost.com.


Založba Malinc

Še ena založba, ki se vsako leto vrača na sejem Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, je Založba Malinc. Izdajajo odlična mladinska dela, posebno pozornost pa posvečajo dvojezičnim slikanicam (slo-špa) in knjigam, prilagojenim za bralce z disleksijo.

V času trajanja spletnega sejma vam ponujajo 30 % popust na naslednja dela:

  • Gorila na luni, Eleni Katsama,

  • Nogometastični, Skrivnost spečih sodnikov, Roberto Santiago,

  • Pravico imaš reči NE, Walter Riso,

  • Laž, Care Santos.

👉 V njihovi spletni trgovini pa najdete tudi knjige po 5 €: http://www.trgovina.malinc.si.


Založba Bajalka

V posebni ponudbi vam predstavljamo avtorske slikanice Alenke Spacal, ki izhajajo pri založbi Bajalka. Avtorica bo namreč pripovedovala svoja dela otrokom na Pravljičnem pobegu s fižolčico, ki ga pripravljamo v okviru Slovenskih dnevov knjige v Mariboru 2020. 

Izberete lahko med naslovi:

  • Kako ti je ime? (2018),

  • Modre ptičje misli (2018),

  • Fižolčica beži pred fižolovo juho (v izvirniku in angleškem prevodu, 2019).

Cena slikanice je z 10 % popustom 18 evrov. Ponudba velja do konca aprila.

👉 Knjige je možno naročiti na spletni strani www.bajalka.si.


Laura Ličer

Ilustratorka, ki ustvarja pod imenom Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer, letos sodeluje prvič na sejmu Slovenskih dnevov knjige v Mariboru.

Ob svetovnem dnevu knjige pa ponuja otrokom svojo slikanico Po sledeh marmelade po posebni, sejemski ceni 12 EUR.

👉 Slikanico lahko naročite pri avtorici na laura.licer@yahoo.com ali na facebook strani Bitjastovzorčasti svet Laure Ličer.


Založba Družina

Založba Družina deluje od leta 1952, ko je začel izhajati verski časopis Družina v primorski regiji Slovenije. Družba se je hitro razvijala in postala osrednja vseslovenska medijska hiša in časopisna ter knjižna založba. Danes sodi med 5 največjih založb v Sloveniji.

Njihov knjižni program temelji na humanistiki (teologija, zgodovina, filozofija, umetnostna zgodovina in etnografija), pomembno pa ga dopolnjuje tudi leposlovje.

V času sejma vam ponujajo popuste na:

  • 5 jezikov ljubezni, Gary Chapman 21,90 € -> 19,50 €

  • Recepti sestre Nikoline, Nikolina Rop 29,90 € -> 24,90 €

  • O čebelah in čebelarstvu v Sloveniji, Ivan Esenko 34,90 € -> 39,90 €

Akcijske cene lahko izkoristite s kodo SEJEM do konca aprila. Za naročilo pokličite na 01 360 28 28.

Veseli bodo, če se jim pridružite tudi na FB strani Knjige Druzina.si

👉 Prisrčno vabljeni k obisku njihovih knjigarn in spletne prodajalne.


KUD AAC ZRAKOGLED

KUD AAC Zrakogled je neodvisna nevladna organizacija s sedežem v Kopru, v okviru katere od leta 1996 delujejo pisci, prevajalci, ustvarjalci s področja uprizoritvenih umetnosti, pedagogi in raziskovalci. Njihova dela lahko najdete v neprofitni spletni knjigarni Modra ptica, ki povezuje manjše neodvisne založnike in jim tako omogoča distribucijo izven najbolj klasičnih poti. 

👉 Vabljeni, da raziščete njihovo ponudbo na spletni strani


Balassijev inštitut

Balassijev inštitut, Kulturni center Veleposlaništva Madžarske, bo v sklopu spletne akcije Slovenskih dnevov knjige, organiziral nagradne kvize, katerih glavna nagrada bodo – le kaj bi bilo drugega – literarne poslastice iz bogatega izbora slovenskih prevodov madžarskih avtorjev, ki so jih v preteklih letih izdale slovenske založbe. Ravno pravšnje nagrade za ta čas!  Niti drugo uvrščenemu in tretje uvrščenemu se ne bo godilo slabo, kajti prejela bosta steklenico madžarskega vina, ki se bo odlično prileglo k branju.

Vprašanja kviza bodo temeljila na madžarski književnosti in pisateljih, ki so znani in brani tudi v Sloveniji. Če ste seznanjeni z deli Lászla Krasznahorkaija, dobitnika nagrade vilenica in prejemnika mednarodnega bookerja, vam svetujemo, da se v kvizih preizkusite!

PS. V kolikor v video sporočilu opišete svojo izkušnjo s knjigo madžarskega avtorja, vas bodo tudi dodatno nagradili! 

👉 Za več informacij spremljajte njihovo Facebook stran


ZRC SAZU

Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti se letos prvič udeležuje našega sejma, upamo pa, da bo postal stalnica.

Ob svetovnem dnevu knjige so za vas pripravili izbor vznemirljivih del, ki jih lahko med 20. in 25. aprilom pri njih naročite po posebej ugodnih cenah. Novosti so znižane za 20%, starejši naslovi pa celo do 50%.

Znižani naslovi

  • Berlin, Jason Lutes 49,00 € -> 35,00 €

  • Izgubljena mesta, Ivan Šprajc 26,00 € -> 15,00 €

  • Kritika črnskega uma, Achille Mbembe 24,00 € -> 13,00 €

  • Naruobe prav, Vera Smole 25,00 € -> 15,00 €

  • Oktobrska revolucija 1917 – 2017, ur. Irena Avsenik Nabergoj 19,00 € -> 10,00 €

  • Judovska država, Miha Marek 21,00 € -> 15,00 €

  • Maus, Art Spiegelman 20,00 € -> 10,00 €

  • Lirski subjekt, Varja Balžalorsky Antić 21,00 € -> 13,00 €

  • Videni, Dan Podjed 19,00 € -> 13,00 €

  • Slovenska literarna veda, Darko Dolinar 21,00 € -> 13,00 €

  • Vodnik LGD Slovenija VIII, ur. Drago Kladnik 15,00 € -> 10,00 €

Novosti -20 %

  • Kje pa vas jezik žuli?, več avtorjev 24,00 € -> 19,20 €

  • Poslušajte štimo mojo, Marija Klobčar 25,00 € -> 20,00 €

  • Doba velikih migracij, več avtorjev 17,00 € -> 13,60 €

  • Vodnik LGD Slovenija IX, ur. Drago Kladnik 15,00 € -> 12,00 €

  • Ljubljanski izobraženci skozi čas, Alojz Cindrič 29,00 € -> 23,20 €

  • Občinska stavba v Novi Gorici, Di Battista, Mohar 10,00 € -> 8,00 €

  • Oživljeni Vodnik, več avtorjev 23,00 € -> 18,40 €

  • Stoletje družine Toennies, več avtorjev 25,00 € -> 20,00 €

  • Made in YU, ur. Mlekuž, Petrović 13,00 € -> 10,40 €

  • Fičko po Jugoslaviji, Martin Pogačar 13,00 € -> 10,40 €

  • Zbrano delo Edvard Kocbek 11/1, Edvard Kocbek 37,00 € -> 29,60 €

  • Zbrano delo Edvard Kocbek 11/2, Edvard Kocbek 37,00 € -> 29,60 €

👉 Knjige lahko naročite na e-naslovu: narocanje@zrc-sazu.si (plačate pa po predračunu ali prek Paypala.)


Univerza v Novi Gorici

Univerza v Novi Gorici se z založništvom ukvarja že skoraj 20 let, izdajajo pa učbenike, študijska gradiva in strokovna ter znanstvena dela, ki se nanašajo na njihovo pedagoško dejavnost.

Na njihovi spletni strani lahko odkrijete številna odlična dela, nekatera med njimi pa lahko celo brezplačno snamete v obliki PDF-a ali e-knjige, npr. zbirko študij Literarna ustvarjalka v očeh druge_ga ali Reception of Foreign Women Writers in the Slovenian Literary System of the Long 19th Century.

👉 Ponudbo si lahko ogledate na njihovi spletni strani


Slogi

Slovenski gledališki inštitut – Slogi pravi: gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine … so zapisani tudi v knjigah, revijah …

Nosilni izdajatelji na področju gledališkega založništva pri nas – Slovenski gledališki inštitut, Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega, Festival Borštnikovo srečanje, Zavod Maska in Zavod Emanat – združeni pod »znamko« Slovenski gledališki založniki se predstavljajo na spletnem knjižnem sejmu 23. dnevov knjige v Mariboru z novitetami in »železnim repertoarjem« po ugodnih sejemskih cenah.

Ob svetovnem dnevu knjige nudijo 20 % popust na vse izdaje Slogi.

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu: www.slogi.si/publikacije-vse


Emanat

Spletni knjižni sejem_Emanat.jpg

Emanat pravi: Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine … so zapisani tudi v knjigah, revijah …

Nosilni izdajatelji na področju gledališkega založništva pri nas – Slovenski gledališki inštitut, Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega, Festival Borštnikovo srečanje, Zavod Maska in Zavod Emanat – združeni pod »znamko« Slovenski gledališki založniki se predstavljajo na spletnem knjižnem sejmu 23. dnevov knjige v Mariboru z novitetami in »železnim repertoarjem« po ugodnih sejemskih cenah.

Sejemske cene veljajo za vse knjižne izdaje iz zbirk Prehodi in Prehodi XS do konca aprila.

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu: https://emanat.si


Festival Borštnikovo srečanje

Festival Borštnikovo srečanje pravi: Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine … so zapisani tudi v knjigah, revijah …

Nosilni izdajatelji na področju gledališkega založništva pri nas – Slovenski gledališki inštitut, Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega, Festival Borštnikovo srečanje, Zavod Maska in Zavod Emanat – združeni pod »znamko« Slovenski gledališki založniki se predstavljajo na spletnem knjižnem sejmu 23. dnevov knjige v Mariboru z novitetami in »železnim repertoarjem« po ugodnih sejemskih cenah.

Borštnikov prstan velja za najpomembnejšo nagrado za igralsko umetnost v Sloveniji. Strokovna žirija ga že 50 let izmenično podeljuje igralkam in igralcem za vrhunske dosežke in celovit opus na področju umetnosti dramske igre.

Na Festivalu Borštnikovo srečanje so v čast nagrajencem pred tremi leti uvedli novo knjižno edicijo Borštnikov prstan in doslej izdali dve publikaciji. V publikacijah so objavljena dela, ki osvetljujejo življenje in delo vrhunskih slovenskih gledaliških ustvarjalcev, zbrana je bibliografija predstav ter dosežkov na drugih področjih ustvarjanja, vse pa dopolnjujejo in zaokrožujejo številne fotografije.

Ob 23. aprilu sta knjigi na voljo z 20 % popustom za 16 EUR. Če kupite obe, je cena paketa 30 EUR.

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu: www.borstnikovo.si/publikacije/janez-skof


Knjižnica MGL

Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega pravi: Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine … so zapisani tudi v knjigah, revijah …

Nosilni izdajatelji na področju gledališkega založništva pri nas – Slovenski gledališki inštitut, Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega, Festival Borštnikovo srečanje, Zavod Maska in Zavod Emanat – združeni pod »znamko« Slovenski gledališki založniki se predstavljajo na spletnem knjižnem sejmu 23. dnevov knjige v Mariboru z novitetami in »železnim repertoarjem« po ugodnih sejemskih cenah.

»Drobna knjižica PROSTORI IGRE Mete Hočevar je takoj po izidu leta 1998 spremenila poglede in interpretacije fenomenov slovenskega, jugoslovanskega in tudi evropskega gledališča. Pokazala in ponazorila je, da scenografija ni več ločeni prostorski element, ki ga dodamo predstavi, del scenerije, pobarvana zadnja stena, interier. Nasprotno! Je nekaj, kar se raztopi v in kar vsebuje vse druge komponente, ki sestavljajo predstavo. Gledališki prostor – Meta Hočevar bi rekla »prostor igre« – je prostor, v katerem se vse združuje in v katerem potrebujemo vsa svoja čutila. Je tudi prostor, ki ga moramo – tako kot Paul Klee sliko – razumeti kot nekaj, kar je tudi časovna oznaka. Prostori igre za Meto Hočevar zato niso več scenografija. Ponatis te knjige je namenjen gledalcem, ki hočejo razumeti in brati gledališče skozi njegove prostorske in časovne komponente.« (iz spremne besede Tomaža Toporišiča)

Prostori igre so na voljo za le 20 EUR, prav tako pa lahko po sejemskih cenah odkrijete bogat izbor drugih del iz njihove knjižnice.

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu: https://www.mgl.si


Maska

Maska pravi: Gledališče ni zgolj predstava, je tudi razvejana stroka z večtisočletno tradicijo. Gledališka zgodovina, teorija, kritika in analiza, razmisleki, znanja, vedenja, veščine … so zapisani tudi v knjigah, revijah …

Nosilni izdajatelji na področju gledališkega založništva pri nas – Slovenski gledališki inštitut, Knjižnica Mestnega gledališča ljubljanskega, Festival Borštnikovo srečanje, Zavod Maska in Zavod Emanat – združeni pod »znamko« Slovenski gledališki založniki se predstavljajo na spletnem knjižnem sejmu 23. dnevov knjige v Mariboru z novitetami in »železnim repertoarjem« po ugodnih sejemskih cenah.

Novitete ponujajo z 20 % popustom, vse ostale knjige in revije pa s 30 % popustom.

👉 Vabljeni k ogledu ponudbe in nakupu: www.maska.si


Share International

Na spletnem knjižnem sejmu sodeluje tudi založba Share International, ki izdaja Knjige Benjamina Crema (1922 – 2016). Te svet seznanjajo s prelomnim časom, v katerem se človeštvo nahaja ter s priložnostmi, ki so nam na voljo. Knjižica Nauk večne modrosti pojasni osnovna načela ezoterike. Knjige Maitrejevo poslanstvo (I. in II. knjiga) ter Svetovni učitelj za vse človeštvo opisujejo načrtovano vrnitev v svet duhovnih učiteljev, izmed katerih ima vodilno vlogo svetovni učitelj Maitreja, ki bo svet v kratkem seznanil z duhovno dediščino človeštva ter s potjo iz politične in gospodarske krize, ki je v veliki meri posledica neznanja, tekmovalnosti, pohlepa in brezbrižnosti. Maitreja nastavlja ogledalo svetovnim problemom in zanje ponuja rešitve, ki jim je vredno prisluhniti. Ključ do izhoda iz svetovne krize vidi v medsebojni delitvi med bogatimi in revnimi na globalni ravni.

Revija Share International na kratko povzame informacije o postopnem prihodu svetovnega učitelja Maitreje in se osredotoča na pozitiven razvoj preobrazbe sveta na političnem, socialnem, gospodarskem, okoljskem, znanstvenem, izobraževalnem in drugih področjih. Letna naročnina slovenske izdaje (10 številk) je 29 €, polletna (5 številk) 15 €.

V slovenščino prevedene knjige in revijo Share International lahko naročite

  • na naslovu: Share Slovenija, Gregorčičeva 9, 4000 Kranj

  • po telefonu: 04 / 23 66 571

  • po elektronski pošti: info.slo@share-international.net

  • prek spletne strani: www.share-international.net/slo/

👉 Podrobnejši opis knjig Benjamina Crema ter brezplačen dostop do štirih njegovih knjig najdete na tej povezavi


Bukvarna Ciproš

foto: Dejan Bulut

Bukvarna Ciproš je ena od stalnic na knjižnem sejmu Slovenskih dnevov knjige v Mariboru. Bralce vseh starosti razveseljuje z rabljenimi knjigami, ki jih člani društva zavzeto rešujejo pred košem za smeti. Pogosto se v njihovi zalogi znajdejo naslovi iz otroštva, ki smo jih že potisnili v kot spomina ali knjige za vse okuse in v raznih jezikih, ki jih je težko dobiti celo v knjižnicah. Njihovi prostori v KC Pekarna so do stropa napolnjeni s knjigami in jih morate obiskati takoj, ko bo to možno! 

👉 Tačas ponujajo fotografski sprehod po njihovi čitalnici

In so vam na voljo na spletni strani http://kid.kibla.org/~bukvarna/index_slo.html ali na 041 592 869 med 10. in 19. uro.


Društvo za informiranje o islamu

Društvo za informiranje o islamu že vrsto let sodeluje z nami. Tudi tokrat se predstavljajo na Slovenskih dnevih knjige v Mariboru, na njihovi spletni strani pa lahko odkrijete številne brezplačne publikacije

👉 Vabljeni k raziskovanju in prenosu njihovih del: https://www.ahmadiyya-islam.org/si/publikacije/