Berideli: Oblekli smo knjige

V sredo, 22. aprila 2020, bomo ob 16. uri na facebook profilih Dnevi knjige v Mariboru in Založbe Beletrine premierno predstavili oblečene knjige, ki so nastale v sklopu pilotnega projekta Berideli! s pomočjo dijakov Srednje šole za oblikovanje Maribor.

Pilotni projekt Berideli! poteka v sodelovanju z desetimi srednjimi šolami iz vzhodne Slovenije. Njihovi mentorji so se z dijaki in dijakinjami potopili v izbrane knjige iz ponudbe založbe Beletrina, mladi pa so nato pripravili svoje ustvarjalne aktualizacije prebranih del. Predstavili jih bodo na velikih zaključnih produkcijah v sklopu festivalov Slovenski dnevi knjige v Mariboru ter Dnevi poezije in vina na Ptuju.

Premierno vam že zdaj predstavljamo projekt dijakov Srednje šole za oblikovanje iz Maribora, ki so se pod mentorstvom profesoric Lucije Mestnik in Jelke Kotnik Rudolf lotili »oblačenja« zbirk kratkih zgodb Razvezani Ane Schnabl in Maribor paralaksa Jerneje Ferlež ter Petra Rezmana.

Knjižne ovitke in plakat  so v sklopu projektov Berideli! in Oblečene knjige oblikovali: Nastja Podgoršek, Alma Adrović, Amadea Peršuh, Beti Trstenjak, Katja Bezjak, Lara Pintarič, Maša Pliberšek, Nika Kapus, Nika Osvald, Marko Felič, Žiga Hozjan, Andreja Trglavčnik, Lea Alicia Sauli in Simon Ploj.

 

(Organizirata Založba Beletrina in MKC Maribor).

GALERIJA OBLEČENIH KNJIG