Literarna matineja s pisateljem Andrejem E. Skubicem

V sklopu predfestivalskega dogajanja 23. literarnega festivala Slovenski dnevi knjige v Mariboru bomo izvedli videokonferenčno literarno matinejo z nagrajenim pisateljem Andrejem E. Skubicem.

Literarna matineja s pisateljem Andrejem E. Skubicem bo v okviru Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru potekala v ponedeljek, 20. 4. 2020, od 9.30 do 10.30, in sicer prek aplikacije Microsoft Teams.

Za omejeno število gledalcev je možna neposredna prijava na dogodek - če želite neposredno prijavo, pošljite SMS z vašim e-naslovom na 041 502 865 do nedelje, 19.4. do 17. ure. Vsi, ki imate urejeno identiteto Univerze v Mariboru, pa se lahko vključijo prek aplikacije Microsoft Teams, koda za prijavo je 5ctn0dt. Pogovor z avtorjem bo vodila Dragica Haramija.

Na voljo je še omejeno število mest. Posnetek pogovora bo na voljo javnosti v obliki video posnetka na YouTube kanalu MKC Maribor na portalu kmalu po spletnem dogodku.

foto: Jože Suhadolnik

foto: Jože Suhadolnik

O AVTORJU

Andrej E. Skubic (1967) je pisatelj, dramatik, scenarist, prevajalec in jezikoslovec. Napisal je sedem romanov (med njimi so s kresnikom nagrajene Grenki med, Koliko si moja? in Samo pridi domov), zbirko kratke proze Norišnica, sociolingvistično monografijo Obrazi jezika, tri drame (Neskončni šteti dnevi, Pavla nad prepadom, Hura Nosferatu) in serijo knjig za otroke z naslovom Trio Golaznikus. Njegova knjige so prevedene v vrsto tujih jezikov, za pisateljsko delo pa je prejel tudi nagrado Prešernovega sklada. Leta 2019 je za knjigo Babi nima več telefona iz serije Trio Golaznikus prejel nagrado Večernica, najpomembnejšo nagrado na področju mladinske književnosti na Slovenskem.

Povezave do nakupa ali izposoje e-knjig Andreja E. Skubica:

(Dogodek poteka ob sodelovanju MKC Maribor in Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru.)