Obeležili smo mesec raznolikosti

RASTEMO SKUPAJ, RAZNOLIKO

Mladinski kulturni center Maribor (MKC Maribor) se je v začetku leta 2023 pridružil podpisnikom Listine raznolikosti (več o našem podpisu tukaj), katere osrednji cilj je spodbuditi organizacije, tako zasebne kot javne, k implementaciji in razvoju politike raznolikosti znotraj organizacij. S tem smo se pridružili več kot stotim organizacijam, ki so listino že podpisali.


Kot ponosni podpisniki smo letošnji evropski mesec raznolikosti v mesecu maju obeležili z interno aktivnostjo, ki naslavlja slogan “Gradimo mostove”.

Zaposleni smo na MKC Maribor po skupnem kolegiju v skupinah zarisali cvetove, ki prikazujejo pozitivne lastnosti posameznikov, katere doprinašajo v ekipo. V sredini cvetov pa smo uskladili, kateri pojmi nas najbolj določajo kot skupnost. Ključni besedi sta bili “povezovalnost” ter “mladostna energija”, kar imamo namen obdržati še vsaj prihodnjih 30 let!

V okviru te iniciative vas pozivamo, da premislite o svojih delovnih mestih, organizacijah, službenih skupnostih: Smo odprti za različne talente? Ali nas naše politike in strategije podpirajo pri ustvarjanju spoštljivega, spodbudnega in navdihujočega okolja za vse?

Delajmo v smeri, da je odgovor karseda pozitiven.