Back to All Events

[#maribor_pride] Poziv za prostovoljce Maribor Pride

  • Mladinski kulturni center Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor in ekipa Maribor skozi rožnata očala v sklopu Mavričnega junija v Mariboru iščejo prostovoljke in prostovoljce za pomoč pri organizaciji in izvedbi letošnje Parade ponosa Maribor.

V pisano organizacijsko ekipo vabimo prostovoljke in prostovoljce!
— Parada ponosa Maribor 2021

Leta 2019 smo pisale_i zgodovino s prvo parado ponosa v Mariboru. Po lanski odpovedi želimo letos mavrično zgodbo nadaljevati. Ker se epidemiološki ukrepi sproščajo, verjamemo, da lahko parado uspešno izpeljemo, za kar potrebujemo močno in zanesljivo prostovoljsko ekipo.

Letošnja parada s sloganom ‘ZATE. ZAME. ZA NAS.’ bo v soboto, 26. junija 2021 v središču mesta. Zbiranje udeleženk_cev bo ob 16. uri, povorka pa uro kasneje. Sledi program, ki bo objavljen naknadno. Pomoč prostovoljk_cev na dan dogodka predvidoma potrebujemo med 14. in 20. uro. 

Glavnina nalog bo vezana na logistično podporo: priprava stojnic in promocijskega materiala, informiranje o poteku in varnostnih ukrepih, skrb za epidemiološki protokol, podpora osebam, ki potrebujejo posebno asistenco, pospravljanje prizorišča ipd.

Pred parado vas vabimo na izobraževalno srečanje za prostovoljke_ce v torek, 22. junija, med 16. in 19. uro, v parku pred MKC MariborUdeležba je obvezna, saj je pomembno, da se spoznamo in si razdelimo naloge. Podpisale_i boste dogovore o prostovoljskem delu in dobile_i odgovore na odprta vprašanja. Če vam datum ne ustreza, bo na voljo rezervni termin. 

Prostovoljstvo poteka v okviru programa Maribor skozi rožnata očala, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Za čas prostovoljstva vas bomo zavarovali in vam povrnili potne stroške, v koliko niste iz Maribora. Pogoj za pridružitev je starost 15 let; za mladoletne osebe je potrebno pisno soglasje staršev ali skrbnikov.

Prijavite se lahko do nedelje, 20. junija 2021 na https://forms.gle/TZPJYVqcG4xyvMK59

Za informacije lahko kontaktirate Tanjo Veber, koordinatorico prostovoljske ekipe, na telefonu 031 257 508 ali naslovu tanja.veber@gmail.com.

Letošnja parada brez številčne ekipe, na katero se lahko popolnoma zanesemo, resnično ne bo mogoča. Medse hvaležno vabimo vse, ki čutite, da lahko s svojim časom in pozitivnim pristopom k prostovoljskemu delu podprete štajersko skupnost LGBTQIA+.

Veselimo se srečanja z vami!

Ekipa MSRO/Maribor Pride


Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.


Mavrični junij v Mariboru

Mesec ponosa bomo v letu 2021 že drugič obeležile_i z Mavričnim junijem v Mariboru, celomesečnim programom, ki obsega kulturno-umetniške dogodke, informativne in izobraževalne aktivnosti, spletne vsebine in druge dejavnosti. Letošnji program organiziramo pod sloganom "Zate. Zame. Za nas." Z njim poudarjamo pomen povezovanja in solidarnosti ne le znotraj skupnosti LGBTQIA+, temveč v družbi nasploh – še posebej v času med in po pandemiji.

Earlier Event: June 22
24. SDKvMB - 5. dan
Later Event: June 23
24. SDKvMB - 6. dan