Back to All Events

Podpri parado, izobesi zastavo

V obeležitev prve obletnice prve Parade ponosa v Mariboru, bomo v ponedeljek, 29. junija tudi v letošnjem letu izvedli akcijo “Podpri parado, izobesi zastavo” in vabimo vse, da se nam pridružite v tej solidarnostni gesti in tako izkažete podporo LGBTQIA+ skupnosti v Mariboru.

V ponedeljek, 29. junija, bomo obeležile_i prvo obletnico prve Parada ponosa v Mariboru. Čeprav so bile priprave na drugo Parado ponosa v polnem teku, nam je načrte prekrižala epidemija. Ker pa ne želimo, da mesec junij, ki velja za mesec ponosa za LGBTQIA+ skupnost, mine brez spomina na prvo Parado ponosa v Mariboru, želimo tudi letos izpeljati akcijo podpri parado, izobesi zastavo. Akciji se lahko pridružite vsi, ki želite izkazati podporo LGBTQIA+ skupnosti.

V kolikor se boste akciji pridružili s svojo zastavo, vas prosimo, da nam to sporočite, saj lahko samo tako zagotovimo medijsko podporo.

V juniju brez parade, a z veliko ponosa.

Ker si želimo, da na ta dan v Mariboru zaplapola čim več mavričnih zastav, vam jo lahko, v primeru, da nimate svoje, posodimo mi. Zastavo si lahko do srede, 24. junija, rezervirate na doris.spurej@mkc.si. Na voljo imamo omejeno število zastav (v velikosti 60x90 in 150x90) , zato pohitite z rezervacijo.

O MAVRIČNI ZASTAVI

Mavrična zastava predstavlja najbolj prepoznan simbol LGBTQIA+ skupnosti, od leta 2015 pa je na ogled tudi v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku, kjer se je pridružila globalnim simbolom kot so afna (@) in logotip Creative Commons.

Zastavo je v letu 1978 ustvaril Gilbert Baker, zastava pa je bila prvič uporabljena na paradi ponosa v San Franciscu.