Premiera pravljic: Povem ti zgodbo, staro kot svet, da se danes v njej zagledaš

Svetovni dan knjige in avtorskih pravic, ki ga obeležujemo danes, 23. aprila 2023, bomo na Mladinskem kulturnem centru Maribor (MKC Maribor) obeležili s spletno premiero video pripovedi ljudska pravljica za odrasle in avtorska pravljica za otroke.

Video pripovedi pravljice Muk Frana Milčinskega in kitajske ljudske pravljice Rumena štorklja sta nastali v produkciji MKC Maribor in v sodelovanju s pesnico, pripovedovalko zgodb in vsestransko kulturno ustvarjalko Petro Bauman in s snemalcem Mitjo Lorenčičem.

muk

Fran Milčinski: Muk (Pravljice, 1911)

Pripoveduje: Petra Bauman

Produkcija: Mladinski kulturni center Maribor – Slovenski dnevi knjige v Mariboru in KUD Balkon, april 2023

 

Več kot sto let stara zgodba o moči ljubezni in njenih nezdružljivih svetovih. Z obujenim motivom Slovencem dobro znanega povodnega moža.

rumena štorklja

Kitjaska ljudska pravljica: Rumena štorklja

Pripoveduje: Petra Bauman

Produkcija: Mladinski kulturni center Maribor – Slovenski dnevi knjige v Mariboru in KUD Balkon, april 2023

 

Od nas vseh je zemlja, narava, gore, voda in zrak ... tudi tisto najlepše in najdragocenejše na Zemlji... a kaj, ko se vedno najde kdo, ki želi to imeti samo zase.


Foto: Janez Klenovšek

O Petri Bauman

Petra Bauman je pesnica, pripovedovalka zgodb in vsestranska kulturna ustvarjalka. Je avtorica pesniških zbirk Januar in Paradiž, piše tudi prozo in ustvarja za otroke. Tokrat se predstavlja v vlogi pripovedovalke izbranih zgodb, ljudske pravljice za odrasle in avtorske pravljica za otroke.