Mladinski centri o solidarnosti in prostovoljstvu

V MKC Maribor smo se odzvali povabilu ekipe portala Mlad.si, ki je v sedmi epizodi svojega podcasta Križišče mladosti gostil predstavnike mladinskih centrov. Pogovarjali smo se o pomoči, ki s(m)o jo skupaj s svojimi prostovoljci nudili po nedavnih poplavah ter o pomenu gojenja prostovoljstva in solidarnosti.

Kot so na spletnem portalu Mlad.si zapisali v spremnem besedilu podcasta, slovenski mladinski centri že dolgo dokazujejo, da se znajo ob številnih družbenih situacijah hitro povezati in aktivno organizirati ter na številne načine ponuditi svojo pomoč, kar se je s številnimi aktivnostmi izkazalo že v času pandemije koronavirusa, nedavno pa tudi ob hudih poplavah, ki so prizadele dobršen del Slovenije.

Pogovora, ki ga je vodila Alenka Drobnjak iz Mreže MaMa, se je udeležilo šest predstavnikov mladinskih centrov iz Mladinskega centra Velenje, Mladinskega centra Vič, Mladinskega centra Kotlovnica Kamnik, Celjskega mladinskega centra, Mladinskega centra Šmartno ob Paki in našeg Mladinskega kulturnega centra Maribor. V imenu MKC Maribor se je podcasta udeležila naša organizatorka stikov z javnostmi Živa Mijatović.

Vabljeni k poslušanju: