Predstavili smo pobude mladih v okviru projekta Športni Maribor

Na izobraževanju za prostovoljce Olimpijskega festivala evropske mladine (OFEM) 2023 smo predstavili tudi pobude mladih na področju športnega udejstvovanja v mestu, ki smo jih zbrali v okviru projekta Športni Maribor.

Izobraževalni dan za prostovoljce, ki bodo pomagali na Olimpijskem festivalu evropske mladine (OFEM) 2023, ki ga bo Maribor gostil med 23. in 29. julijem 2023, smo izkoristili tudi za mladinski dialog z odločevalci. Odločevalcem smo predstavili pobude mladih, ki smo jih zbrali tekom leta na delavnicah, izvedenih na mariborskih srednjih šolah. Udeleženci usposabljanja so imeli hkrati priložnost podeliti še svoje ideje, mnenja in opažanja povezana s športnim udejstvovanjem.  

Fotografije: Marko Pigac

Na dogodku so bili prisotni predstavniki in odločevalci tako iz lokalnega kot nacionalnega nivoja. Mladim so prisluhnili:

  • Aleš Šolar - vodja Slovenske olimpijske akademije in EU projektov,

  • Nina Jovan Kastelic - strokovna delavka projektni vodja na področju vrhunskega športa iz Olimpijskega komiteja Slovenije,

  • Nataša Ritonija - direktorica OFEM MB 2023,

  • Sašo Polič – operativni direktor OFEM MB 2023 in

  • Jan Sredenšek - predstavnik Zdrave zabave (Univerzitetna športna zveza Maribor). 

Mladinski dialog smo zaključili z glasovanjem, kjer so udeleženci dogodka lahko izbirali med tremi pobudami. Prejeli smo 155 odgovorov.

In kateri predlog je prejel največ glasov in s tem postal vmesni zmagovalec?

Vse kaže, da se bomo naslednje leto v okviru projekta Športni Maribor lotili obnove športnega igrišča. Mogoče pa se rezultat še spremeni. Spletno glasovanje bo odprto od 1. 8. 2023 do 31. 1. 2024. Glasuje lahko tukaj: