Mladi za več športnih klubov in ultimate frisbee igrišče

V letu 2022 je zaživel projekt Športni Maribor: Pobude mladih za aktivno sodelovanje v družbi na področju športnega udejstvovanja, katerega osrednji cilj je bila vzpostavitev varnega okolja za mlade, ki jim bo omogočalo vključevanje, neformalno učenje in opolnomočenje.

Lani smo tako obiskali dijake štirih srednjih šol, in sicer Prve gimnazije Maribor, II. gimnazije Maribor, III. gimnazije Maribor in Srednje ekonomske šole in gimnazije ter študente Filozofske fakultete Maribor in Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor. Predstavili smo jim projekt Športni Maribor in Olimpijski festival evropske mladine 2023 (OFEM 2023).

Foto: Maj Gačar

Mladi so podali več kot 400 pobud na temo izboljšanja športnega udejstvovanja

In kaj si želijo?

Več športnih klubov in prenovljene dvorane, želijo si bolj dostopno javno športno infrastrukturo, »šolsko« nogometno ligo, bolj urejene kolesarske poti, subvencionirane športne aktivnosti za dijake, infrastrukturo za nove športe: Ultimate frisbee igrišče, več ur športne vzgoje …

Skupina mladih ambasadorjev športnega udejstvovanja zdaj vse prispele pobude pregleduje, maja 2023 pa bodo v okviru mladinskega dialoga zbrane pobude predstavili odločevalcem.

In potem? Sledilo bo glasovanje za pobudo, ki jo bomo uresničili!

Pobude sicer še vedno zbiramo tukaj:

Ne le s pobudo, del športnega vzdušja v Mariboru lahko postaneš tudi kot prostovoljec. Še vedno namreč zbiramo tudi prijave prostovoljk in prostovoljcev na OFEM 2023. Ne pozabi se prijaviti in postati del največjega športnega dogodka v zgodovini Maribora! Bodi del olimpijskega vzdušja, bodi del OFEMa!

Projekt Pobude mladih za aktivno sodelovanje v družbi na področju športnega udejstvovanje izvajamo v sodelovanju z Mestno občino Maribor in Šport Maribor, nosilec izvedbe Olimpijski festival evropske mladine 2023 (OFEM 2023).