Mavrična intervencija

V soboto, 17. 9. 2022 smo v prostorih Kulturnega inkubatorja izpeljali akcijo Mavrična intervencija. S prostovoljkami in prostovoljci programa Maribor skozi rožnata očala smo zasnovali in izvedli projekt preureditve pisarne v Kulturnem inkubatorju v LGBTQIA+ prijazen prostor. Staro pohištvo smo prebarvali in mu podarili novo podobo, najdaljšo steno pisarne pa zdaj krasi mural na temo skupnosti in raznolikosti. Izdelovali smo tudi broške in pripravljali materiale.

Nova pisarna je pomembna dopolnitev obstoječih skupnih prostorov Mladinskega kulturnega centru Maribor, s svojo ključno lokacijo v strogem središču Maribora pa poudarja dostopnost in si prizadeva k širšemu dosegu. Služila bo kot varen in odprt prostor za LGBTQIA+ osebe, pa tudi kot informacijska točka, kjer bodo na voljo različni viri in materiali.

Cilj je vzpostavitev novega in sprejemajočega večnamenskega prostora, ki nagovarja predvsem kvir mladino – tako s podobo kot s vsebinami, ki bodo še naprej nastajale v okviru programa Maribor skozi rožnata očala.


Dogodek smo organizirali v Evropskem letu mladih in je sofinanciran s strani Evropske solidarnostne enote, Erasmus+, Urada RS za mladino in Zavoda MOVIT.

Foto: Matej Behin, Nina Beja, Doris Špurej