Kulturni praznik na MKC Maribor

Letošnji 8. februar bomo tudi na MKC Maribor proslavili z izbranim kulturnim dogajanjem v živo in na spletu.

Prešernov dan ni samo osrednji slovenski kulturni praznik, temveč hkrati tudi eden redkih protokolarnih poklonov umetniškemu in kulturnemu ustvarjanju v Sloveniji, ki je skozi zgodovino predstavljajo enega izmed konstitutivnih temeljev slovenstva ter pomemben element teženj po samostojnosti.

Na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna bodo že tradicionalno po vsej državi potekale proslava in obeležitve v njegovo čast, našo “kupico” pa bomo pristavili tudi na MKC Maribor z dvema izbranima dogodkoma ter zvrhanim arhivom spletnih kulturnih in umetniških vsebin.

Odkrijte bogatost slovenske kulture in uživajte v izbrani umetnosti. Vabljeni!

Razstava: Življenje in smrt sta si brata

Galerija Media Nox v sodelovanju s Filozofsko fakulteto Univerze v Mariboru vabi na razstavo del Franceta Miheliča z naslovom Življenje in smrt sta si brata, ki sta jo v sklopu projekta Mladi kustos pripravila Filip Burnik in Saša Preložnik Šimac. Galerija bo odprta tudi na praznični torek in sicer med 10. – 14. ter med 15. in 18. uro.

Prešernova poezija v Pekarni

Društvo dramskih umetnikov Slovenije 8. februarja, na slovenski kulturni praznik pripravlja 36. tradicionalni recital Prešernove poezije, ki bo potekal preko radijskih frekvenc, slišalo pa se ga bo tudi na mariborskih ulicah in trgih. MKC Maribor bo kot partner v projektu poskrbel, da bodo pesmi največjega slovenskega pesnika odmevale tudi po Kulturnem centru Pekarna.

Spletne vsebine MKC Maribor

Pobrskaj po našem arhivu in odkrij zanimive vsebine, ob katerih lahko uživaš kadarkoli, kjerkoli in s komerkoli. Tukaj boš na enem mestu našel_a vse naše zanimive zapise, bloge, video- in zvočne posnetke, virtualne sprehode, e-objave literature in poezije, razmišljanja, intervjuje, debate in še veliko več!