Nina Beja: SREČAnja v Hostlu Pekarna

Tokrat zaveso v prigode zaposlenih odstira Nina Beja, receptorka v Hostlu Pekarna. Trenutno je najnovejša članica kolektiva MKC Maribor, a njen seznam anekdot ni kaj dosti krajši od seznama tistih z daljšim stažem v javnem zavodu. Je receptorka z bogatimi izkušnjami delovanja na področju mladinskega sektorja, zato ni presenečenje, da v Hostlu Pekarna sprejme številne znane obraze.

SREČA v srečanjih

Hostli imajo zame poseben čar. Predvsem zaradi popotnikov_ic, ki si mnogokrat želijo podeliti svoje zgodbe z ljudmi, s katerimi si delijo sobo za tisto noč ali jedilnico ob zajtrku.

Z mojim prihodom v Hostel Pekarna sem se veselila srečanj in zgodb obiskovalcev_k, ki bodo prespali pri nas. Kmalu sem spoznala, da je veliko gostov tudi iz Slovenije in sem pomislila, ali bo kdaj prišla oseba, s katero se poznava. In je prišla. In ne samo ena! In ne samo iz Slovenije.

Poleti je prišla gostja, s katero se nisva videli že od osnovnošolskih klopi in je bila prava sreča v najinem srečanju ob zgodbah iz najinega otroštva. Sreča je bila tudi takrat, ko je poklical za rezervacijo član glasbene skupine Koala Voice in mi ponudil karto za njihov koncert, ko sva ugotovila, da se poznava. Do konca koledarskega leta se je razvrstilo nekaj gostov, mojih znancev_k, ki niso vedeli, da jih bom ravno jaz pozdravila in sprejela na recepciji. Takšna srečanja na recepciji so mi še posebej v veselje.

Pred kratkim smo gostili mednarodno skupino, s katero je prišla tudi oseba, s katero sva se pred leti spoznali ravno tu, v Hostlu Pekarna. Nisva se videli že nekaj let in je bilo prijetno pokramljati in prejeti sladkarije iz Latvije. 

Zame največja sreča v srečanjih v Hostlu Pekarna pa je bila poleti, ko smo gostili meni zelo ljubo slovensko pisateljico. Ker imam ta privilegij, da mnogokrat vem že v naprej, kdo bo pri nas prespal, sem doma s knjižne police vzela eno izmed njenih knjig in se pripravila na srečanje. Po zajtrku sem jo ogovorila in ji povedala o mojem navdušenju nad njenim pisanjem, kar jo je razveselilo in v knjigo mi je napisala čudovito posvetilo. Sedaj ima knjiga posebno mesto na moji knjižni polici in čaka, da se ji pridruži še kakšna, podpisana s strani gosta_je Hostla Pekarna.

Le koga bom naslednjič po dolgem času sprejela in SREČAla na recepciji?