Back to All Events

Parada ponosa Maribor 2023: vabimo prostovoljke in prostovoljce!


  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

Parada ponosa Maribor 2023

V pisano organizacijsko ekipo vabimo prostovoljke in prostovoljce!

V soboto, 16. septembra, bo mariborske ulice ponovno napolnila Parada ponosa. Za pomoč pri izvedbi dogodka k sodelovanju vabimo prostovoljke in prostovoljce. Prijave zbiramo do torka, 5. septembra, v četrtek, 7. septembra, pa bomo za prijavljene prostovoljke in prostovoljce organizirali izobraževalno-družabno srečanje.

Foto: Mitja Florjanc

Leta 2019 smo pisale_i zgodovino s prvo parado ponosa v Mariboru, leta 2021 smo dogodek izvedli drugič, septembra letos pa bomo skupaj korakali že tretjič. Pri izvedbi parade ponosa leta 2021 nam je na dan dogodka priskočilo na pomoč kar 30 prostovoljcev_k, kar je pomembno prispevalo k dobri izvedbi dogodka. Verjamemo, da bomo skupaj ustvarili dogodek, ki nas bo povezal, za kar tudi letos potrebujemo močno in zanesljivo prostovoljsko ekipo.

Slogan: Iz zakonov v družbo!

Letošnja parada s sloganom: Iz zakonov v družbo! bo potekala v soboto, 16. septembra 2023 v središču mesta. Zbiranje udeleženk_cev bo ob 15.30 uri, sledijo povorka in program, ki bo objavljen naknadno. Pomoč prostovoljk_cev predvidoma potrebujemo med 14. in 20. uro. 

Glavnina nalog bo vezana na logistično podporo na dan dogodka: priprava prizorišča, deljenje promocijskega materiala, informiranje o poteku dogodka, sodelovanje pri povorki, ustvarjanje storyjev, podpora osebam, ki potrebujejo posebno asistenco, pospravljanje prizorišča ipd.

PRIJAVE ZBIRAMO DO 5. septembra

Pred parado vas vabimo na izobraževalno-družabno srečanje za prostovoljke_ce, ki bo v četrtek, 7. 9. 2023, med 16.30 in 20. uro, v prostorih MKC Maribor. Udeležba je obvezna, saj je pomembno, da se spoznamo in si razdelimo delovne naloge. Podpisale_i boste dogovore o prostovoljskem delu in dobile_i odgovore na odprta vprašanja. Če vam datum res ne ustreza, bo na voljo rezervni termin.

Prostovoljstvo poteka v okviru programa Maribor skozi rožnata očala, ki deluje pod okriljem MKC Maribor. Za čas prostovoljstva vas bomo zavarovali in vam povrnili potne stroške, v kolikor niste iz Maribora. Pogoj za pridružitev je starost 16 let; za mladoletne osebe je potrebno pisno soglasje staršev ali skrbnikov.

Prijavite se lahko do torka, 5. 9. 2023 tukaj:

Za vse dodatne informacije lahko kontaktirate Tanjo Veber, koordinatorico prostovoljske ekipe, na telefonu 031 257 508 ali elektornskem naslovu tanja.veber@gmail.com.

Tudi letošnja parada brez številčne ekipe, na katero se lahko popolnoma zanesemo, ne bo mogoča. Medse hvaležno vabimo vse, ki čutite, da lahko s svojim časom in pozitivnim pristopom k prostovoljskemu delu podprete štajersko skupnost LGBTQIA+.

Veselimo se srečanja z vami!

Ekipa MSRO/Maribor Pride

Earlier Event: September 7
Cirkuška delavnica
Later Event: September 8
Delavnice LEGO robotike