Back to All Events

Delavnica: Fraktalna risba kot metoda za socialni in čustveni razvoj

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Vidim, slišim, čutim, mislim ... sem in se izražam! Vabljeni mladi na ustvarjalne urice, spoznavanje različnih umetniških področij, novih poklicev ali le druženje in sproščanje. Vidimo se v Kulturnem inkubatorju, delavnice so brezplačne.

Četrtek, 28. september, 17.00-20.00

Fraktalna risba kot metoda za socialni in čustveni razvoj

Metoda fraktalne risbe je likovna meditativna metoda, sestavljena iz črt in barv. Pri risanju fraktalne risbe se sproščamo, razvija se naša ustvarjalnost, lahko pa jo uporabljamo tudi v terapevtske namene. Pridruži se lahko prav vsak, saj za risanje fraktalov ni potreben likovni talent ali likovno znanje.

Skozi ustvarjanje spoznamo sebe, prepoznamo svoje potenciale in talente ter razberemo svoje vzorce, ki jih skozi korekcije prerišemo in ustvarimo nove – tiste, po katerih hrepenimo, h katerim stremimo. Fraktalna risba vzbuja občutek uspešnosti, učinkovitosti, kreativnosti in ponuja prostor za izražanje otroka v nas. Hkrati omogoča aktivno sprostitev in meditacijo, ki odstira nove poglede, v obdobjih povečane občutljivosti in ranljivosti ponuja zavetje miru in varnosti ter odgovarja na pomembna življenjska vprašanja.

Delavnico posvečamo študentom likovne pedagogike in zainteresiranim mladim iz ranljivih skupin, da spoznajo enostavne načine sporočanja in razvijanja potencialov skozi likovno ustvarjanje. 

Delavnico vodi ustvarjalka Manja Jerič s pomočjo Aneje Založnik. Delavnico je predlagal Zavod MARS Maribor. Delavnico financira MKC Maribor in je za udeležence brezplačna.