Back to All Events

Delavnica: Pogajaj se kot profesionalka

  • Kulturni inkubator 18 Koroška cesta Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Delavnica

»Pogajaj se kot profesionalka«

Uspešno pogajanje v medkulturnem in poslovnem okolju

Članice Dress for Success Maribor v Kulturnem inkubatorju v sredo, 20. septembra, organizirajo delavnico z naslovom Pogajaj se kot profesionalka: uspešno pogajanje v medkulturnem in poslovnem okolju. Ciljna skupina so mlade ženske in priseljene osebe iz tretjih držav, begunke in migrantke (zlasti iz Ukrajine). Skupina bo vsebovala od pet do petnajst udeleženk.

 

Delavnica je namenjena ženskam, ki iščejo svojo novo poslovno pot in službo v Sloveniji. Vsebina delavnice vključuje teoretični del in podrobnejšo predstavitev osnovnih pravil uspešnega pogajanja: kaj je pogajanje, zakaj in kdaj, koraki pogajanja, organiziranje raziskovanja v digitalnih dokumentih, premagovanje predsodkov.

Teoretični del vključuje predstavitev osnov poslovnega pogajanja in komuniciranja v Sloveniji, posebnosti in praktični uspešni primeri medkulturnega dialoga v Sloveniji.

Praktični del delavnice vsebuje treniranje prijaznih SMART dialogov, običajnih za poslovne dogodke v Sloveniji. Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku s tolmačenjem v ukrajinski jezik, predvsem z namenom podpore in opolnomočenja mladih priseljenk. Preko aktivnosti se bodo udeleženke bolje spoznale, krepili bomo povezovanje žensk v bolj povezano skupnost žensk priseljenk, medsebojno solidarnost in medkulturni dialog.

NAMEN delavnice:

Namen delavnice je informiranje oseb, zlastih mladih žensk iz tretjih držav, o različnih vidikih pogajanj, tako v vsakodnevnem kot na poslovnem področju. Teme bodo predvsem povezane z zaposlovanjem in podjetništvom. Poleg tega je namen delavnice tudi krepitev moči udeleženk, spodbujanje za aktivacijo in povezovanje udeleženk ter podpora v procesu integracije v novo okolje.

 

Cilji delavnice:

  •  Seznanitev udeleženk, predvsem mladih priseljenk, z različnimi tehnikami pogajanj,

  • seznanitev udeleženk, predvsem mladih priseljenk, z osnovami poslovne komunikacije in pogajanj,

  • povezovanje, aktivacija in opolnomočenje udeleženk, spodbujanje medkulturnega dialoga.

 

pridobljeno znanje

Udeleženke bodo pridobile potrebna znanja za uspešno pogajanje in komuniciranje v poslovnem okolju Sloveniji. Dobile bodo znanja o tem, kako graditi uspešno poslovno komuniciranje s slovenski kolegi in (potencialnimi) poslovnimi partnerji ter kako graditi uspešni medkulturni dialog v novem (poslovnem) okolju.


Earlier Event: September 16
Parada ponosa 2023