Back to All Events

[#maribor_pride] Med modro in roza: spoznavanje transspolnosti

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenija (map)

MKC Maribor, Maribor skozi rožnata očala in Zavod TransAkcija te v sredo, 16. junija, ob 17. uri vabimo na delavnico spoznavanja transspolnosti z naslovom “Med modro in roza”.

Potovanja med regijami so odprta, kar pomeni, da končno lahko tudi v živo spet širimo dober glas o trans osebah izven Ljubljane. Dogodek Med modro in roza: spoznavanje transspolnosti obeta prav to, kar izraža naslov; na prijazen in zanimiv način bomo skupaj pregledale_i in se pogovarjale_i o osnovah transspolnosti, izkušnjah trans oseb v Sloveniji in odgovarjale_i na vprašanja, ki se vam ob razmišljanju o transspolnosti utrnejo. Dogodek bo za nas v okviru Mavričnega junija v Mariboru izvedla TransAkcija.

Ogledale_i si bomo kratki trans animirani film "Med modro in roza: Nika in tovarna igrač", filmu pa bo sledil interaktiven pogovor o raznih trans temah in vprašanjih.

S seboj bodo prinesle_i tudi njihove zelo priljubljene trans, mavrične in kvir nalepke, značke, publikacije in druge materiale.

Na dogodek ste vabljene_i vse_i, ki vas zanima tema transspolnosti ali je opis dogodka v vas vzbudil radovednost.

Udeležba je mogoča ob izpolnjevanju pogoja PCT. Dogodek bo potekal v skladu z navodili in priporočili NIJZ in ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe COVID-19.

O zavodu TransAkcija:

Zavod Transfeministična Iniciativa TransAkcija je prva in (zaenkrat) edina trans specifična organizacija v Sloveniji. Delujejo za podporo, informiranje, opolnomočenje in zavezništvo transspolnih oseb v Sloveniji, njihovo ključno poslanstvo pa je zagovorništvo človekovih pravic in svoboščin transspolnih in spolno nenormativnih oseb. S svojim delom prispevajo k vidnosti transspolnih oseb in tematik v javnih družbenih prostorih, ter se zavzemamo za pojavljanje diskurza o spolih, spolnih identitetah in spolnih izrazih v slovenski javnosti.

Delujejo v skladu z vrednotami transfeminizma in prepričanjem, da so vse spolne identitete legitimne. Njihovo delovanje temelji na načelih intersekcionalnosti, vrednote, ki oblikujejo njihovo politično delovanje pa so prevpraševanje družbenih norm in razmerij moči, osebna in kolektivna integriteta, anti-seksizem, anti-rasizem in anti-(trans)mizoginija, anti-biološki esencializem, podpora spolnega dela, depatologizacija duševnih motenj in vsakršno drugo družbeno angažirano delovanje, ki prevprašuje in destabilizira binarne družbene sisteme.

Mavrični junij v Mariboru

Mesec ponosa bomo v letu 2021 že drugič obeležile_i z Mavričnim junijem v Mariboru, celomesečnim programom, ki obsega kulturno-umetniške dogodke, informativne in izobraževalne aktivnosti, spletne vsebine in druge dejavnosti. Letošnji program organiziramo pod sloganom "Zate. Zame. Za nas." Z njim poudarjamo pomen povezovanja in solidarnosti ne le znotraj skupnosti LGBTQIA+, temveč v družbi nasploh – še posebej v času med in po pandemiji.

Med modro in roza spoznavanje transspolnosti (3).png

[POMEMBNO OBVESTILO]

Spoštovani obiskovalci!

V skladu 6. členom  Odloka o spremembah Odloka o začasni omejitvi ponujanja kulturnih storitev končnim uporabnikom v Republiki Sloveniji (Uradni list 73/21) vas obveščamo, da se lahko javne kulturne prireditve udeležijo le končni uporabniki*, ki imajo: 

  1. dokazilo o negativnem rezultatu testa na virus SARS-CoV-2 s testom PCR ali testom HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa,

  2. dokazilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim dokazujejo, da je preteklo od prejema:

    ‒ drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni, cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni, cepiva Sputnik V proizvajalca Russia's Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni, cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni,

    ‒ prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni ali cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,

    ‒ odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,

  3. dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od deset dni, razen če zdravnik presodi drugače, vendar ni starejši od šest mesecev, ali

  4. potrdilo zdravnika, da je oseba prebolela COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

  5. dokazilo, da je prebolela bolezen covid-19 in dokazilo, da je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oz. začetka simptomov cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke.

 

Dokazila o testiranju  se upoštevajo, če so bila izdana v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Ruski federaciji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike.

* Pogoj ne velja za končne uporabnike, ki še niso dopolnili 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani, skrbniki, šolo ali drugo ustanovo udeleženi na javni kulturni prireditvi.

** Za morebitno kazen v primeru nespoštovanja pogojev iz Odloka obiskovalec odgovarja sam.

Mavricni junij v MB - FB.jpg
Earlier Event: June 16
Festival KC Pekarna 2021
Later Event: June 16
konS MB x KMŠ // Delavnica: AuDIY