Back to All Events

Koncert Simpatico in predstavitev novih dram Roka Vilčnika

  • Salon uporabnih umetnosti 1 Glavni trg Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor in MKC Črka v sklopu preddogodkov 22. literarnega festivala Slovenske dnevi knjige v Mariboru vabita v četrtek, 18. aprila ob 18. uri, v Salon uporabnih umetnosti na predstavitev zbirke novih dram Roka Vilčnika - Drame. Tarzan, Ljudski demokratični cirkus Sakešvili, Naše gledališče, ki mu bo sledil koncert zasedbe Simpatico

Rok Vilčnik - rokgre je bil v zadnjih letih kar štirikrat zapored nominiran za Grumovo nagrado. V njegovo novo knjižno zbirko dram sta od nominiranih vključeni njegovi drami Tarzan in Naše gledališče, tretja – Ljudski demokratični cirkus Sakešvili – je bila z Grumovo nagrado ovenčana leta 2016. Ne glede na to, ali Vilčnik pred nas postavlja ljubezenski trikotnik v džungli, cirkus iz totalitarne sakešvilske države ali »naše« gledališče, vsakič znova razgalja bolj ali manj skrite načine delovanja človeške družbe in njenih institucij, kritična ost je nespregledljiva, in če se na začetku ob dramatikovem nezgrešljivem humorju še hahljamo, je proti koncu smeh vse bolj grenak. Avtorjeve puščice namreč še predobro zadenejo svoj cilj. Po uspešnih uprizoritvah na domačih in tujih odrih zdaj drame čaka novo, vzporedno življenje v knjigi. 

Pogovor o knjigi Drame. Tarzan, Ljudski demokratični cirkus Sakešvili, Naše gledališče, ki je izšla pri KUD Sodobnost International, bo vodil Aljaž Krivec.

Pogovoru sledi koncert zasedbe Simpatico.

Vstopnine ni!

 

SIMPATICO 

Pesnik Rok Vilčnik je znova,  kot je to uspešno storil že pri Pateticu, v slovenski jezik prelil verze nekaterih klasičnih popevk svetovne glasbene zakladnice. Pesmi, kot so What a wonderful world, Autumn leaves, Isn't she lovely, Fly me to the moon, Valerie in druge, vam bo predstavil skupaj s prekajenimi jazz potepuhi, ki so za igranje svojih inštrumentov končali šole. Tokrat ni v igri nobene filozofije, radi bi se vam samo prikupili. 

Posebni gost večera bo njihov šarm.

 

Nastopajo:

  • Rok Vilčnik (vokal)

  • Taja Božič (klaviature)

  • Luka Gaiser (kontrabas)

  • Jože Zadravec (bobni)

 
foto: Rok Vilčnik

foto: Rok Vilčnik

 

PREGLED PREDDOGODKOV


Earlier Event: April 18
Ruske pesmi za otroke
Later Event: April 18
Pesniška delavnica z Anjo Golob