Back to All Events

Usposabljanje: Retorika

Usposabljanje: Retorika

Usposabljanje retorike je namenjeno vsem, ki bi želeli pridobiti in okrepiti vrline javnega nastopanja in jih praktično preizkusiti v varnem okolju. Posvetili se bomo na primer samozavedanju pogostih napak, ki jih med nastopi ponavljamo (mašila, moteča uporaba gestikulacije, nepravilna ali odsotna uporaba glasu in intonacije, id.), temu pa sledi aktivno grajenje govorov in preizkušanje najboljši pristopov k oblikovanju in vaji nastopov. Odgovorili bomo na nekaj osnovnih vprašanj:

  • Kako pritegnemo pozornost?
  • Kako ohranjamo pozornost publike?
  • Kako se pripraviti na javne nastope dom?

Na usposabljanje vabimo tako nove udeležence in tiste, ki ste se usposabljanja retorike udeležili v mesecu decembru. Glede na sestavo in želje skupine bosta izvajalca Debatnega društva Univerze v Mariboru usposabljanje prilagodila potrebam sodelujočih.

Usposabljanje bo potekalo v dveh zaporednih srečanjih, 15. in 22. marca, z začetkom ob 10. uri v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor (1. nadstropje). Ker se srečanja vsebinsko navezujeta, je zaželeno, da se udeležite obeh.

Prijave

Prijave (ime, priimek, telefonska številka, e-mail) sprejemamo do srede, 14. 3. do 10. ure, na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si ali na telefonski številki 051 659 929, kjer smo prav tako dosegljivi za več informacij.

Toplo vabljeni!

 

O projektu Delat grem!:
Projekt Delat grem! poteka pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor in mladim med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju, ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope: Knjižnica znanjBanka povezovanj ter Razvijanje mladih sanj, vsak izmed njih pa bo mladim ponudil svojevrstna usposabljanja. Aktivnosti projekta se bodo v sodelovanju s partnersko organizacijo, Mladinskim svetom Lendava, izvajale tudi v Pomurski regiji. Ob tem pa je v program aktivno vpetih še 19 organizacij iz različnih področij.

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obišče:

Earlier Event: March 21
Odtis poezije
Later Event: March 22
Kulturni dnevnik