Back to All Events

Mladinski prostovoljski program VABI

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

Mladinski kulturni center Maribor tudi to jesen vabi k sodelovanju nove prostovoljce_ke, ki si želite in iščete prostor za druženja, sodelovanj pri različnih mladinskih projektih, mednarodnih izkušenj, novih znanj ter "tu in tam" poskoka izven varnega in poznanega. 

Vabimo te, da kot prostovoljec_ka z nami soustvarjaš mladinski program ter se nam priključiš v enem izmed naslednjih programov (programi so podrobneje opisani v nadaljevanju):

  • Živa knjižnica Maribor;

  • Lokalni sklad za mlade z idejami - Banka idej;

  • Maribor skozi rožnata očala;

  • Predlagaj sam_a

Nudimo ti:

  • usposabljanje, na katerem boš seznanjen_a s pravicami in dolžnostmi prostovoljca_ke;

  • mentorja, ki je tvoje uho, ti pomaga ter ti nudi pomoč pri aktivnostih;

  • prostovoljski dogovor, v katerem se opredelijo pravice in dolžnosti prostovoljca_ke;

  • potrdilo o opravljenem prostovoljskem delu (možnost vpisa v Nefiks);

  • širjenje mreže poznanstev, saj boš spoznala prostovoljce_ke s katerimi MKC Maribor že sodeluje ter mnoge druge ljudi;

  • neformalna druženja za prostovoljce_ke;

  • možnost udeležbe na različnih usposabljanjih in seminarjih (v Sloveniji in tujini);

  • možnost sodelovanja pri izvajanju mednarodnih projektov MKC Maribor.

Če bi se nam pridružil_a nam piši ali pa nas pokliči, če boš kdaj blizu nas, pa nas kar obišči. Pišeš nam lahko kar v FB dogodek, na FB stran od MKC Maribor ali pa preko elektronske pošte na marja.gucek@mkc.si. Pokličeš pa lahko med 8:00 - 16:00 na 02/3002997. V teh urah nas, večinoma, tudi najdeš v naših prostorih, to je Ob železnici 16, v prvem ali drugem nadstropju (kjer poiščeš Marjo).

Prvo informativno srečanje za prostovoljce_ke bomo imeli v četrtek, 18. oktobra 2018, ob 17:00 uri v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor. 

Vabljen_a!

P.S.: Če boš videl_a, da omenjeni mladinski programi niso čisto prava stvar za tebe, boš imel_a možnost spoznati tudi druge programe Mladinskega kulturnega centa Maribor na področju mladine in kulture in po želji se boš lahko pridružil_a tudi kateremu izmed njih (npr. aktivnosti v Galeriji Media Nox, sodelovanje na mednarodnem festivalu računalniške umetnosti ...). 

Podrobnejši opis programov:

ŽIVA KNJIŽNICA MARIBOR

Živa knjižnica Maribor je podobna knjižnici v kateri si izposodiš knjige, s to razliko, da so pri nas knjige žive – knjige so posamezniki_ce z zanimivimi življenjskimi zgodbami, ki so jih pripravljeni_e deliti z obiskovalci Žive knjižnice Maribor ter tako aktivno doprinašati k zmanjševanju predsodkov in stereotipov, ki jih ima družba do določenih poklicev, spolnih usmeritev, ras, bolezni … V Živi knjižnici Maribor lahko kot prostvoljec_ka pomagaš pri organizaciji celotnega dogodka (v enem koledarskem letu izvedemo cca. 5 – 7 Živih knjižnic), lahko pomagaš pri promociji dogodka (preko socialnih omrežij, fotografiranja, kontakta z mediji …). Odlična priložnost za vse, ki so jim blizu teme povezane s človekovimi pravicami, predsodki, stereotipi, osnovami projektnega delo.

LOKALNI SKLAD ZA MLADE Z IDEJAMI - BANKA IDEJ

Banka idej je mednarodni prostovoljski program, ki ga je MKC Maribor, v sodelovanju z mladimi, prilagodil za lokalno okolje.  Namen Banke idej je sofinanciranje idej mladih ter izvajanje usposabljanj za mlade, ki imajo ideje s katerimi doprinašajo k razvoju lokalne skupnosti. V letu 2018 bomo objavili še en poziv za financiranje idej mladih, ki mladim omogoča, da realizirajo ideje s katerimi doprinesejo k razvoju mesta. 

Odlična priložnost za vse, ki imajo velikoooo idej in iščejo način, pot, kako jih realizirati. 

MARIBOR SKOZI ROŽNATA OČALA

Maribor skozi rožnata očala je edini program v regiji, ki kontinuirano organizira aktivnosti za LGBT+ mlado populacijo. Vse aktivnosti, ki se organizirajo so izvedene na podlagi pobud udeležencev skupine (npr. filmski večeri, akcije ob obeležitvi pomembnejših dni – npr. 1.12. …). Odlična priložnost za vse, ki jih zanimajo teme povezane z LGBT+ vsebinami ali se preizprašujejo o svoji spolni usmerjenosti in/ali spolni identiteti. 

PREDLAGAJ SAM_A

V okviru sklopa Predlagaj sam_a lako prostovoljci_ke predlagajo manjše aktivnosti, ki bi jih izvedli sami, MKC Maribor pa jim pri tem nudi materialno, finančno, mentorsko podporo. Odlična priložnost za vse, ki se že dlje časa poigravajo s kakšno lastno aktivnostjo.

Earlier Event: October 12
Poezija na mestnih ulicah 2018
Later Event: October 18
Ruske pesmi za otroke