NAGRADNI DOMIŠLJIJSKI LITERARNI NATEČAJ »ZIMA PRIHAJA«1. Namen
Pa se je začela! Dolgo pričakovana šesta sezona Game of Thrones (Igra prestolov)1. Ampak, kako se bo končala? Kdo bo preživel? Ali se bosta Sansa in Arya srečali? Kaj se bo zgodilo z oslabljeno Nočno stražo? Kako bo Khaleesi povrnila oblast nad svojo zemljo?
Cilj nagradnega domišljijskega literarnega natečaja »Zima prihaja« je napovedati, kako se bo končala šesta sezona Game od Thrones (Igra prestolov).


2. Trajanje
Natečaj je odprt do 10. junija 2016.
3. Kdo lahko sodeluje
Natečaj je namenjen vsem ljubiteljem serije Game od Thrones (Igra prestolov), ki jim ne manjka domišljije.


4. Pogoji natečaja
Literarni prispevek je lahko oddan v obsegu do 20000 znakov (brez presledkov).
Prispevki morajo biti ob oddaji podpisani z imenom in priimkom avtorja (čitljivo), prispevku pa morajo avtorji priložiti tudi osnovne podatke o avtorju:
- ime in priimek,
- elektronski naslov,
- telefonsko številko.
Posameznik lahko na natečaju sodeluje z enim prispevkom.
Žirija, sestavljena iz treh ljubiteljev serije Game of Thrones (Igra prestolov), bo upoštevala prispevke, oddane v slovenskem jeziku ali pa v enem od jezikov uporabljenih izključno v seriji Game od Thrones (Igra prestolov) (npr dothraki jezik, valirijski jezik …), ki mu je priložen slovenski prevod.
Mladinski kulturni center Maribor ne nosi nobenih stroškov, ki bi pri pripravi prispevkov nastali na strani sodelujočih avtorjev.


5. Avtorstvo
Udeleženci natečaja lahko na natečaju sodelujejo samo s prispevki, katerih avtorji so oziroma imajo avtorske pravice za njihovo objavo. Avtor s tem, ko je poslal prispevek, dovoljuje njegovo objavo na spletnih straneh Mladinskega kulturnega centra Maribor, v časopisju in drugih publikacijah, hkrati pa s tem dovoljuje tudi vpogled vsem ostalim zainteresiranim.
Udeleženci natečaja se z oddajo prispevka strinjajo, da lahko Mladinski kulturni center Maribor njegovo avtorsko delo – oddan prispevek – krajevno in časovno neomejeno reproducira in distribuira.


6. Oddaja prispevka
Žirija bo upoštevala prispevke, ki bodo priporočeno oddani na pošto do 10. junija 2016 (velja žig na kuverti). Avtorji oddajo svoje prispevke na naslov Mladinskega kulturnega centra Maribor z obveznim pripisom na kuverti: Zima prihaja.


1 Game of Thrones (Igra prestolov) je originalna serija mreže HBO, narejena po priredbi knjižne serije Pesem ledu in ognja, pisatelja Georgea R. R. Martina.


Primer:
Mladinski kulturni center Maribor
Ob železnici 16
2000 Maribor
Pripis: Zima prihaja
Avtorji literarnih prispevkov posredujejo prispevek tudi v elektronski obliki na marja.gucek@mkc.si.


7. Žirija in nagrade
Tričlanska žirija bo izmed vseh prispevkov izbrala tri, ki se bodo najbolj približali temu, kako se bo zaključila šesta sezona Game of Thrones (Igra prestolov), in jih nagradila. Žirija svetuje, da so prispevki opisani čim bolj podrobno.
Odločitev žirije bo dokončna in se nanjo ne bo mogoče pritožiti.
Prispevki, ki bodo žaljivi, spodbujali k verski, rasni, politični ali kakšni drugi obliki nestrpnosti bodo izločeni.


Nagrade, ki jih bodo prejeli nagrajeni prispevki:*
- 1. nagrada: 100,00 € neto in presenečenje,
- 2. nagrada: 80,00 € neto in presenečenje,
- 3. nagrada: 60,00 € neto in presenečenje.
Z avtorji nagrajenih prispevkov bo Mladinski kulturni center Maribor sklenil avtorsko pogodbo.
Rezultati natečaja in nagrajenci bodo objavljeni na spletni strani www.mkc.si do 15. julija 2016. Nagrajenci bodo o rezultatih obveščeni tudi pisno preko e-pošte.


8. Dodatne informacije
Za vse dodatne informacije o natečaju se lahko obrnete na Mladinski kulturni center Maribor, Sonjo, 02 300 29 95, sonja.gregorn@mkc.si.

Valar morghulis!