Media Nox

Filtering by: Media Nox

Ajda Podgorelec: Raztančičevanje
May
15
to Jun 28

Ajda Podgorelec: Raztančičevanje

MKC Maribor in galerija Media Nox vabita na ogled prve samostojne slikarske razstave Ajde Podgorelec z naslovom Raztančičevanje. Otvoritev razstave se bo odvila v sredo, 15. maja 2019, ob 18. uri v prostorih Galerije Media Nox na Židovskem trgu. Dogodek bodo z glasbo pospremili dijaki II. gimnazije Maribor.

View Event →
Papirologija II
Mar
14
to May 10

Papirologija II

Media Nox in MKC Maribora vabita na otvoritev razstave Papirologija II, ki bo 14. marca ob 18. uri v Galeriji Media Nox. Razstavo bo odprl predstojnik Oddelka za slikarstvo, izr. prof. mag. Žiga Kariž. Ob 18.30 sledi performans študentk Maje Burja in Urške Aplinc z naslovom Variable.

View Event →
ART ILICH
Feb
14
to Mar 9

ART ILICH

Intimne emocije, sledovi tanatosa, udarne barve in izpovedna neposrednost - to so ilustracije mlade mariborske umetnice ART ILICH. Na samostojni razstavi V deželi nočnih mor in uspavank se predstavlja s serijo digitalnih ilustracij. 

View Event →
Ludvik Pandur v Media Noxu!
Jan
10
to Feb 9

Ludvik Pandur v Media Noxu!

Vljudno vas vabimo na otvoritev razstave mariborskega umetnika Ludvika Pandurja z naslovom Figura in njena razsežnost, ki bo v sredo, 10. 1. 2018, ob 18. uri v Galeriji Media Nox.

Razstavo so v sklopu projekta Mladi kustos pripravile študentke tretjega letnika Oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru pod mentorstvom Petre Čeh, prof. umet. zgod.

Razstavo, ki bo na ogled vse do 9. 2. 2018, bo odprla prodekanica Filozofske fakultete Univerze v Mariboru, prof. dr. Irena Stramljič Breznik.

Nekatera Pandurjeva dela bodo razstavljena prvič.

V okviru projekta bomo izvedli tudi dve javni vodstvi in sicer, 18. 1. ob 17. uri ter 20. 1. ob 11. uri.

Vljudno vabljeni!

View Event →
Objavljen Razpis za rezidenco Galerije Media Nox v letu 2018
Nov
9
to Dec 11

Objavljen Razpis za rezidenco Galerije Media Nox v letu 2018

Mladinski kulturni center Maribor razpisuje umetniško rezidenco v Mariboru za zbiranje prijav likovnih projektov prijaviteljev, ki delujejo v umetnosti in kulturi. Projekt mora biti realiziran v obliki razstave v Galeriji Media Nox, Židovska ulica 12, Maribor, poleti leta 2018. 

Termin rezidence je 2.–11. julija 2018, več informacij najdete na http://www.medianox.org/blog/2017/11/9/razpis-za-rezidenco-galerije-media-nox-rok-11-12-2017

Navdušite nas ;)

View Event →
Fotografska razstava Nuše Košar v Media Noxu
Sep
14
to Oct 5

Fotografska razstava Nuše Košar v Media Noxu

Vabljeni na ogled fotografske razstave mlade mariborske umetnice Nuše Košar: Inflacija časa, v četrtek, 14. 9. ob 19. uri v galerijo Media Nox.

Za glasbo bo tokrat skrbel Pocket Edition trio, jazz skupina slovenskih študentov glasbe v Grazu!

Kuratorica: Petra Čeh

Razstava je tudi del programa Festivala fotografije Maribor, ki se uradno odpre 23. 9. 2017.

View Event →