MFRU

Filtering by: MFRU

PredMFRU-017/4: Preddogodek Zasavje Noisefest (1.6.) + Magnetic Shift (2.6.)
Jun
1
to Jun 2

PredMFRU-017/4: Preddogodek Zasavje Noisefest (1.6.) + Magnetic Shift (2.6.)

V okviru letošnjega predMFRU dogajanja se povezujemo tudi s festivalom Zasavje Noisefest International (ZNFI) in mariborsko serijo elektronskih dogodkov Magnetic Shift. Zasavčane bomo v sodelovanje s studiem Glas Podzemlja v Maribor povabili v četrtek, 1. junija, ko bodo v okviru mariborskega preddogodka nastopili mednarodni umetniki: Dave Phillips (live action, CH), Slow Slow Loris (avantgarde/noise, DE) in Futuro de Hierro (rhytmic noise, ES). Začnemo ob 21. uri, prisluhnete pa nam lahko tudi na www.voiceofunderground.com in Radiu MARŠ (95,9MHz). Naslednji dan, v soboto, 2. junija pa bomo skupaj z Magnetic Shiftom praznovali drugo obletnico vedno bolj priljubljene in kakovostne serije elektronskih glasbenih dogodkov, ki se odvija v dvorani Gustaf v Pekarni. Od 23. ure naprej bodo nastopili: Schwarzmarct (drum & bass, AUT), Dopamine (breaks, drum & bass), Spencah (drum & bass), Rocca (breaks, ghetto funk), Best Day Ever (bass). Za vizualno podobo in scenografijo pa bosta poskrbela Tac in Kselman.

Izvajalci, ki jim bomo priča v mesecu juniju, prihajajo iz različnih podžanrov industrijsko/noiserske provenience, ki segajo od t.i. (dark) ambient/industrial/power electronics/noise/experimental in podobnih odvodov tovrstne ‘scene’, in vsak performer/performerka nosi svojevrsten pečat v načinu umetniškega zastavka. Več seveda v prihajajočem mesecu juniju (2. in 3. 6.), kjer bomo priča sonični erupciji, ki se bo raztezala po notranjosti vašhave.

Magnetic Shift je elektronski dogodek, ki se odvija v dvorani Gustaf v Pekarni (Maribor, Slovenija). Osnovna ideja dogodka je predstaviti ves spekter težkokategornih bass žanrov, ki so po večini sestavljeni iz 4/4 taktov, kot so: Bass, Ghetto Funk, Nu Skool Breaks, Tech-Funk, Drum & Bass…  Zanimivo je dejstvo, da imamo v Sloveniji kar nekaj producentov, ki redno izdajajo svojo glasbo pri tujih založbah, a zaradi pomanjkanja interesa vse več komercialnih organizatorjev elektronskih dogodkov veliko možnosti za nastope žal nimajo. Prav zato bi radi na Magnetic Shift-u videli tako mlade nadebudne ustvarjalce, ki so komaj začeli s produkcijo oziroma vrtenjem teh žanrov, kot tudi producente, ki imajo večje založbe v tujini. 

Več informacij na: http://www.voiceofunderground.com/

http://znfi.org/

https://www.adrifund.com/project/view/255

http://gt22.si/magnetic-shift/

www.youreupradio.com

Kontakt: zasavjenoisefestinternational@gmail.com

info.magneticshift@gmail.com

 

View Event →
Preddogodek MFRU 2017
Mar
6
to Mar 7

Preddogodek MFRU 2017

Najavljamo, da prihaja v Maribor umetnica Magda Stawarska-Beavan (PL/GB), avtorica  zvočne instalacije “Od Krakova do Benetk v 12 urah”, ki jo lahko občani in obiskovalci Maribora slišijo v TONŠPUR pasaži (prehod med Glavnim in Rotovškim trgom).

Program:

Ponedeljek, 6. 3. 2017
17:00: javno vodstvo avtorice Magde Stawarske-Beavan po TONŠPUR pasaži (prehod med Glavnim trgom in Rotovškim trgom)

Torek, 7. 3. 2017
12:00: predavanje Magde Stawarske-Beavan na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo v Mariboru, Smetanova ul. 17, Maribor.

 VABLJENI!

View Event →
Tonšpur Pasaža Maribor je odprta!
Feb
14
10:30 AM10:30

Tonšpur Pasaža Maribor je odprta!

V okviru Mednarodnega festivala računalniške umetnosti (MFRU) smo odprli Tonšpur Pasaža Maribor (prehod/tunel med Glavnim trgom in Rotovškim trgom) z zvočno 8-kanalno instalacijo Magde Stawarske-Beavan (PL/GB), »Kraków to Venice in 12 hours / „Od Krakóva do Benetk v 12 urah“.

Vabljeni na sprehod in posebno zvočno doživetje!

View Event →
MFRU 2016 vabi!
Nov
11
to Nov 15

MFRU 2016 vabi!

MFRU+KIBLIX2016 vabi:

Festivalska platforma MFRU+KIBLIX2016 je v polnem teku, Maribor pa je poln intermedijskih in računalniških umetnikov od blizu in daleč, ki hitijo po prizoriščih in izobraževalnih institucijah. Po uspešni otvoritvi 22. Mednarodnega festivala računalniških umetnosti se danes v Kibla Portalu začenja tudi letošnji KIBLIX. MFRU-jevci smo medtem delavničarsko razpoloženi na mariborskih srednjih šolah in v Portalu, med današnjimi dogodki pa izpostavljamo predavanje Us(c)hi Reiter ob 17. uri v Infopeki ter zvočni performans Camerona Bobra ob 20.30 v Centralni postaji. Jutri obiskujemo Gradec in mrežo Open Modes, medtem pa bo ves dan in noč v GT22 potekala wlan igričarska zabava. Na nedeljski večer si bomo privoščili nekaj dobre elektronike izpod prstov DJ Šuljota v prijetnem ambientu Hude Kave, v ponedeljek pa v Centralno postajo na pogovor prihaja slovenska filmarka Ema Kugler, začenja pa se tudi delavnica looping produkcije v Kulturnem Inkubatorju.

 

www.mfru-kiblix.si // twitter // facebook

 

View Event →
Odprtje festivala MFRU 2016
Nov
9
to Nov 15

Odprtje festivala MFRU 2016

 

Vljudno vas vabimo na odprtje 22. Mednarodnega festivala računalniške umetnosti,

ki bo v sredo, 9. novembra 2016 ob 18. uri v galeriji Media Nox, Židovska ul. 12, Maribor.

 

Otvoritvi bo sledil sprehod po vseh bližnjih lokacijah festivala (Galerija DLUM, Fotogalerija Stolp, K18, Centralna postaja, GT22, Pasaža Glavni trg-Rotovž, galerija 0.04m³).

 Ostali program najdete na www.mfru.org

 

Vidimo se na MFRU 2016!

 

 

Ekipa MFRU 2016 in

MKC Maribor

 

View Event →
 PredMFRU+KIBLIX: Predavanje / Lecture Martin A. Reiche
Oct
10
2:00 PM14:00

PredMFRU+KIBLIX: Predavanje / Lecture Martin A. Reiche

predMFRU+ KIBLIX + Guest Room Maribor + Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko = predavanje/lecture Martin A. Reiche (http://martinreiche.com/) = ponedeljek/monday - 10.10.2016 - 14.00 = at/na FERI.uniMB + predavalnica/room Delta = podpora/support Mkc Maribor +Pekarna Magdalenske Mreže + University of Maribor

View Event →
Preddogodek MFRU: Robopionirček
Oct
10
9:30 AM09:30

Preddogodek MFRU: Robopionirček

Robopionirček je ustvarjalni program Malih ustvarjalcev in je namenjen otrokom od 6 do 11 let. Tovrstno neformalno izobraževanje ponuja otrokom priložnost, da se skozi igro sestavljanja in razdiranja gradnikov lego kock ter programiranja soočijo in spoznajo s konstrukcijskimi in logičnimi problemi. Otrok na tak način vidi in spremlja delovanje stvari, ugotavlja, zakaj se elementi vrtijo in zakaj nihajo, včasih pa tudi ne delujejo, kot bi morali.

View Event →