Hostel Pekarna

Filtering by: Hostel Pekarna

Janja Cizelj: Odsevi
Sep
24
5:00 PM17:00

Janja Cizelj: Odsevi

Janja Cizelj: ODSEVI

 

Odprtje fotografske razstave, 24. septembra 2016 ob 17. uri

Hostel Pekarna, Ob železnici 16, Maribor

Razstava spada v program prireditve ob 80. obletnici

Fotokluba Maribor (FKM).

 

 

Janja Cizelj se je pričela ukvarjati s fotografijo že pred 30. leti (družinske, dopustniške, arhitektura..), resneje šele pred štirimi leti kot članica FKM.

 

Sodelovala je na treh članskih razstavah FKM:

-Arhitektura (2013),

-Ulična (2014),

-Pokrajina (2015),

v tujini je bila izbrana v ožji izbor fotografija

-Pokrajina – Avstrija –Deutschlandsberg.

 Razstava bo na ogled do 4. 11. 2016.

 

View Event →
Gregor Salobir razstavlja v hostlu Pekarna - otvoritev
Aug
17
6:00 PM18:00

Gregor Salobir razstavlja v hostlu Pekarna - otvoritev

Odprtje fotografske razstave Gregorja Salobirja z naslovom FOMATISSIMO:PREGLEDNO 2008-2016, v sredo, 17. avgusta 2016 ob 18. uri

Razstava FOMATISSIMO:PREGLEDNO 2008-2016 ponuja vpogled v ustvarjalni opus projekta FOMATISMO mladega mariborskega fotografa Gregorja Salobirja.

Posebnost projekta je izbira fotoaparata fotografa, fotoaparat mobitela, ki ga je uporabil pri svojem delu. Prav ta izbor mu je dovolil neopažen delovni preboj v človekov oseben prostor.

Motivno raznoliki projekt obsega tako ulične motive, motive narave, kot tudi na prvi pogled tuje, eksperimentalne motive.

O FOTOGRAFU:

Gregor Salobir (1989) je ljubiteljski fotograf, član fotokluba Maribor in samouk na področju fotografije. Že od malih nog rad shranjuje neponavljajoče se trenutke in situacije. Zraven digitalne fotografije se fotografsko usmerja nazaj h koreninam in začetkom lastnega fotografskega potovanja – k analogni fotografiji.

Privlačijo ga različne smeri fotografije: od avtorsko-umetniške, ulične do reportažne ...

Svoj kreativni prostor je našel v skupnosti GT22, kjer ustvarja in svoje znanje nadgrajuje. Oktobra 2015 sta skolegom prevzela vodenje temnice (Mišnice) v GT22 www.misnica.gt22.si.

V Mišnici redno organizirajo in vodijo delavnice posvečene fotografiji.

Trenutno dela na projektu Storyteller.si (www.storyteller.si), kjer je glavni cilj zbrati in prikazati osebe ter njihove zgodbe s pomočjo zapisane besede in fotografije.

Razstava bo na ogled do 20. 9. 2016.

VABLJENI v razstavišče hostla Pekarna!

View Event →
Fotografska razstava Tkanje v hostlu Pekarna
Jul
4
6:00 AM06:00

Fotografska razstava Tkanje v hostlu Pekarna

Vabljeni na ogled razstave fotografij mlade novogoričanke Mateje Nikolić, študentke tretjega letnika Visoke šole za umetnost (VŠU).

Svet je začela razumevati skozi objektiv fotoaparata šele ob začetku šolanja na VŠU-ju. Pred tem je obiskovala Dramsko-gledališko gimnazijo v Novi Gorici in se ukvarjala z igro, nato so se ji umetniške poti odprle, ko je nadaljevala s šolanjem. Mateja se tako kot s fotografijo ukvarja tudi z risanjem in snemanjem. Predvsem pa jo zanima tako proces nastajanja kot tudi zgodovina filmov.

Za fotografije, ki kreirajo razstavo Tkanje, ni bilo nobenega predhodnega planiranja in razmišljanja, nobene skrbi ali velikega tovora opreme. Fotografije so nastale nekega muhastega aprilskega popoldneva, ko sem se sprehodila skozi malo slovensko mestece, imenovano Nova Gorica. Na sivi paleti slik sem pomešala vzorce mesta in vzorce narave, ki se med seboj prelivajo v to vzorčasto kompozicijo. / Mateja Nikolić

 

View Event →
Fotografska razstava "Portreti Indije" in popotniški potopis "Kerala - Indija"
Jun
3
5:00 PM17:00

Fotografska razstava "Portreti Indije" in popotniški potopis "Kerala - Indija"


Vabimo vas na otvoritev fotografske razstavo »Portreti Indije«, ki bo v petek, 3. 6. 2016, ob 17:00 uri v Hostlu Pekarna v Mariboru.

Z nami bosta Metka Šantl, prostovoljka Popotniškega združenja Slovenije (www.youth-hostel.si).
Razstavi pa bo sledil še popotniški potopis »Indijska država Kerala« Andreje Jernejčič, ki je novinarka, potopisna blogerka in fotografinja. Svoje vtise in fotografije s potovanj je združila na blogu Adventurous Journeys (www.adventurous-journeys.com).

Vabljeni.


View Event →