Back to All Events

Simona Reisch: Urbana utopija


  • Galerije Media Nox 12 Židovska ulica Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)
You don’t take a photograph, you make it.
— Ansel Adams

Vljudno vabljeni na ogled fotografske razstave mlade umetnice Simone Reisch z Dunaja v sklopu otvoritve Festivala fotografije Maribor. Razstava bo na ogled od 12. 9. 2019, uradna otvoritev pa se bo v torek, 17. 9. ob 19. uri na Židovskem trgu.

Letošnja izvedba fotografskega festivala v Mariboru se posveča krajini in okolju. Z razstavami, ki predstavljajo predvsem sodobno umetniško obravnavanje te teme, jo bo osvetlil z različnih plati. Fotografske tehnike, formalni in vsebinski izzivi, ekologija, politika, znanost, domišljija, pa tudi sama definicija motiva znotraj umetnostno zgodovinske stroke so zelo aktualne tematike, s katerimi se ukvarjajo tako umetniki in strokovnjaki kot tudi širša javnost.

Urbana utopija je rezultat večletnega študija in dela, ki se navdihuje v arhitekturi in sodobnih urbanih strukturah. Umetnica jih fotografira na terenu in jih kasneje sestavlja v kompozicije v tehniki kolaža, ki je najpogosteje v obliki dvodimenzionalne slike, kadar pa uporablja tudi druge materiale, poseže tudi v tretjo dimenzijo. V motivih se pojavljajo novozgrajene stavbe, stolpnice iz najsodobnejših materialov, ob njih pa tudi podrtije. Na novo sestavljeni prizori utopične arhitekture lahko delujejo kot bi na njih težnost ne delovala.


Simona Reisch (Dunaj, 1985)

Leta 2013 je diplomirala na Akademie der bildenden Künste na Dunaju, pred tem je obiskovala Schule für künstlerische Photographie ter študirala na oddelku umetnostnozgodovinske in arhitekturne študije na TU Wien. Razstavlja od leta 2008. Njena dela združujejo različne medije, od fotografije do 3D kolaža, naslov razstave pa sporoča izkušnje sodobnega človeka v urbanem prostoru.

Več o avtorici na: http://simonareisch.com/


// FESTIVAL FOTOGRAFIJE MARIBOR V SODELOVANJU Z GALERIJO MEDIA NOX //

foto: arhiv avtorice

foto: arhiv avtorice

Earlier Event: September 2
SOS Maribor: Sound of Streets
Later Event: September 9
Čas za STIK