HOP_LOGO_ORANGE.png

 

Mladinski hotel Hostel Pekarna deluje od leta 2011 in je lociran v kompleksu Kulturnega centra Pekarna ob Magdalenskem parku v Mariboru. Ustanovila ga je Mestna občina Maribor in ga dala v upravljanje MKC Maribor. V letu 2017 je prejel naziv za najlepše in najgostoljubnejše mladinsko prenočišče v Sloveniji, v letu 2016 pa si je prislužil naziv drugega najlepšega in najgostoljubnejšega mladinskega prenočišča v Sloveniji.


Podrobnejši opis

V hostlu Pekarna - HOP, ki je v celoti prenovljen ter sodobno zasnovan nudimo namestitev v sedmih štiri posteljnih sobah z lastnimi kopalnicami, dostopnimi preko širokega bivalnega hodnika, namenjenega druženju, posedanju in prehodu na leseno teraso. Gostom skupnih sob je na voljo v uporabo skupna kuhinja, kjer si lahko pripravijo svoje obroke. Neposredno zraven kuhinje se nahaja velika jedilnica z internetnim kotičkom opremljena s TV ter računalniki, z brezplačnim dostopom do interneta. Za druženje in spoznavanje je na voljo udoben klubski prostor opremljen s TV – jem in namenjen organiziranju posameznih tematskih druženj za prijetne večerne ure. Mansarda garsonjere in apartmaji so urejeni kot rezidenčni center. Gostje lahko izbirajo med sodobno opremljenimi apartmaji, ki razpolagajo s svojo kuhinjo ter kopalnico ali med garsonjerami, ki je poleg kuhinje in kopalnice obogatena s svojo teraso. Gostom je na voljo tudi pralnica s sušilnico, kjer boste lahko poskrbeli za svoja oblačila.

V parku na dvorišču hostla smo zasnovali cvetlični in zelenjavni vrt, v skupnih prostorih hostla pa mednarodni vrt, kjer si z našimi gosti izmenjujemo semenke. Skupne prostore hostla smo opremili z recikliranim pohištvom, za dodatno animacijo gostov pa smo zasnovali družabne igre, izzive za kratek čas ter lov za zakladom; dejavnosti, ki temeljijo na ideji druženja, spoznavanja novih ljudi ter spoznavanja delovanja in zgodovine Kulturnega centra Pekarna.

Del naše dejavnosti je promoviranje ideje popotništva v obliki prirejanja rednih mesečnih potopisov, ki jih pripravljamo v sodelovanju s popotniškim združenjem Slovenije ter projekt Mariborske zgodbe, ki v obliki informativnih stenskih nalepk, ki so nameščene v sobah hostla, naše goste seznanja z zgodbami o Mariboru in njegovi zgodovini.