LGBT+ Se prepoznaš v kateri od teh črk?

LGBT+  Se prepoznaš v kateri od teh črk?

Mladinska Mreža MaMa skupaj z Mladinskim svetom Slovenije ter MKC Maribor vabijo na dvodnevno delavnico na temo vključenosti LGBT+ mladih v Mariboru, ki bo potekala od 21. do 22. oktobra v Mladinskem kulturnem centru Maribor. Na delavnici se bomo v sproščenem vzdušju spoznali, podružili in skupaj ugotovili kakšno podporo mesto LGBT+ mladim že nudi ter oblikovali predloge za prihodnost.

Prvič letos - Mlade glave mislijo

Prvič letos - Mlade glave mislijo

Mlade glave mislijo so v novo leto zakorakale z novo, pozitivno energijo. Naša gostja bo uspešna in srčna podjetnica, predavateljica in avtorica knjižnih uspešnic Petra Škarja. Petra spodbuja podjetnost in ustvarjalnost, ki vodita do uspeha in svobode pri delu in v življenju. Je polna idej, verjame v sanje in se zaveda, da je za njihovo uresničitev potrebno najprej spoznati sebe, svoje talente in zanimanje. V Sloveniji skuša ustvariti bolj podporno okolje za ustvarjalnost in srečo. Njeno sporočilo je: Bodite srčni, živite s strastjo in pogumom.
Pogovor vodi Danaja Lorenčič

Vabljeni na skate tekmovanje v Halo PIK

Vabljeni na skate tekmovanje v Halo PIK

DRUGI VRHUNEC FESTIVALA MLADI MARIBOR!

V soboto, 26. decembra vabimo v PIK halo v Industrijsko cono Melje, kjer se bo odvijalo skate tekmovanje "PIK your line!".

Skejterji iz vseh koncev in kotov Slovenije bodo priromali v mesto Maribor, kjer se bodo potegovali za nagrade denarnega sklada v vrednosti 500 EUR, hkrati pa bodo prišli podpreti iniciativo Maribor ZA sk8park pri njenem prizadevanju za nov skatepark v drugem največjem mestu v Sloveniji.

Tekmovalci in gledalci, vabljeni v PIK halo!

Vabimo tudi na otvoritev razstave fotografij Janeza Klenovška v prostorih Glas podzemlja ob 19. uri.

Zvečer ob 23. uri pa se dobimo v dvorani Gustaf v Pekarni na koncertu skupine MAGNETIC SHIFT.

Magneti se bodo še zadnjič v tem letu zaradi globokih in težkih basov ponovno združili v ionsko ultramagnetno sevanje, te nenavadne premike pa bodo s pomočjo težkih in udarnih elektronskih bass linij tokrat krotili mojstri jezno-težke kategorije bass glasbe kot so: Drum & Bass, Breaks, Bass…

Največja točka upora bo tokrat slišna v prednovoletni fazi Gustafa, vektorji pa se bodo prenašali s sorazmerno dualno rotacijsko indukcijo fotona. Hitrejši kot bodo basi, močnejša bo sila vektorja, ki v nepravih rotacijah težkega basa tvori..... MAGNETIC SHIFT!!!!

Vabljeni!

»Open-air« vikend v Pekarni!

»Open-air« vikend v Pekarni!

Prihaja prvi vrhunec 2. festivala Mladi Maribor – »open-air« vikend v Pekarni!

Maribor, 17. 12. 2015.

KC Pekarna bo po dolgem času gostila open-air koncerte. Na odru med Gustafom in Lubadarjem se bodo v petek zvečer zvrstili splitska rap atrakcija Dječaci, trenutno eden najbolj vročih slovenskih mladih bendov – Koala Voice, v soboto pa bodo praktično na svojem dvorišču na oder stopile slovenske reggae legende Siti hlapci, ki praznujejo 17. obletnico svojega prvega koncerta in sveža, vrhunska mariborska zasedba Polyzone. Izjemen program se bo oba večera nadaljeval v Gustafu in MC Pekarna. Vstop prost na vse dogodke!

Mlade glave mislijo: Nenad Cizl

Mlade glave mislijo: Nenad Cizl

Mlade glave mislijo pripravljajo tretje pogovorno srečanje, ki bo v sredo, 16. 12. 2015, ob 18:00 uri, v Salonu uporabnih umetnosti. 
Danaja Lorenčič se bo tokrat pogovarjala z moškim z izbranim okusom in občutkom za estetiko Nenadom Cizlom - grafičnim oblikovalcem in ilustratorjem, ki je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Izkušnje kot grafični oblikovalec si je nabiral v oglaševalskih agencijah kot so Mediamix, ArnoldVuga in Pristop. Za svoja dela je bil nagrajen s številnimi oglaševalskimi in oblikovalskimi nagradami. S podobo Borštnikovega srečanja je leta 2013 osvojil nagrado Outstanding v kategoriji Obveščanje in ozaveščanje.

PRaZNiČNe USTVaRJaLNe DeLaVNiCe – DRuGa DeLaVNiCA

PRaZNiČNe USTVaRJaLNe DeLaVNiCe – DRuGa DeLaVNiCA

Mladinski kulturni center Maribor tudi v letošnjem predprazničnem času organizira sklop ustvarjalnih delavnic za vse, ki radi ustvarjate – sami, s prijateljem ali sošolko, vnučko ali sosedo.Med 4. – 18. decembrom 2015 si boste lahko izdelali praznično dekoracijo in venčke za dom, čestitke in darilca za družino in prijatelje. Poslužili se bomo različnih tehnik in materialov.
Za dodatno popestritev bomo predstavili Occhi čipko - staro tehniko v novi obliki, ki se izdeluje s posebno iglo (igle bo zagotovil Mladinski kulturni center Maribor). 
Delavnice izvaja Timea Berke, predstavitev Occhi čipke pa vodi Kornelija Brecl.

Festival Mladi Maribor

Festival Mladi Maribor

2. festival Mladi Maribor, ki poteka od 7. do 26. decembra 2015, je za razliko od svojega predhodnika »udaril« v decembrskem času.

Festival je v največji meri rezultat dela mladih in sodelovanja različnih mladinskih organizacij oz. organizacij za mlade. Gibalo festivala je urbana kultura – različne oblike ustvarjalnosti, urbani šport in mladinski aktivizem.

Festival Mladi Maribor. Razgiba možgane. Pospeši utrip. Draži čute. Letos v KC Pekarna, PIK hali, Tkalki, Kulturnem inkubatorju in na Grajskem trgu!