Back to All Events

Delavnice javnega nastopanja

  • MKC Maribor 16 Ob železnici Maribor, Upravna enota Maribor, 2000 Slovenia (map)

MKC Maribor v sodelovanju z Debatnim društvom Univerze v Mariboru vas vabi k udeležbi Delavnic javnega nastopanja!

 Delavnice bodo potekale tekom zimskega semestra študijskega leta 2016/2017, s pričetkom v četrtek 6.10. ob 18. uri za prvo skupino začetnikov.

 Začetniški sklop delavnic obsega 4 srečanja po 2 polni uri, torej skupno 8 kontaktnih ur. Tekom delavnic se bodo udeleženci spoznali z osnovnimi veščinami javnega nastopanja, delali bodo usmerjene vaje za posamezne elemente uspešnega javnega nastopa, vadili bodo zagovarjanje svojih trditev skozi dialog in postavljanje vprašanj ter se urili za pripravo predstavitev znotraj ekipe z vajami za ekipno sodelovanje. Vsa predavanja in vaje bodo izvajali izkušeni debaterji in debatni učitelji Debatnega društva Univerze v Mariboru, ki bodo udeležencem ob vajah nudili povratne informacije in nasvete za izboljšanje nastopa. Ob začetku in ob koncu delavnic bodo udeleženci prejeli tudi posnetek svojega prvega in zadnjega javnega nastopa v sklopu delavnic, da bodo lahko spremljali svoj napredek in se veselili pridobljenega znanja.

 Začetniške delavnice bodo potekale v treh skupinah - predvideni datum pričetka delavnic za 2. skupino začetnikov bo 3.11.2016 ob 18. uri, za 3. skupino začetnikov pa 1.12.2016 ob 18. uri. Vpis na delavnice bo mogoč na spletni povezavi [vstavi link] najkasneje 3 tedne pred pričetkom delavnic, za prvo skupino bo torej to 15.9.2016 do 23.59. Prostih mest v vsaki skupini je 10-12, v primeru predhodne zapolnitve prijav pa bodo prijavljenim ponujena prednostna mesta v naslednjem sklopu delavnic (torej novembra ali decembra).

 V primeru dovolj velikega zanimanja bodo vzporedno z novembrsko skupino začetniških delavnic potekale tudi nadaljevalne delavnice, ki bodo obsegale 4 srečanja po 2 uri, namenjena učenju debatnega formata in argumentacije, nato pa vajam iz tekmovalne debate. Vsi udeleženci bodo tudi povabljeni k udeležbi tedenskih srečanj Debatnega društva Univerze v Mariboru.

Vabljeni vsi, ki vas zanima, kako izboljšati svoje predstavitve seminarskih nalog, nastope v javnosti, kako bolj prepričljivo zagovarjati svoje ideje v družbi, kako se bolje pripraviti na razgovor za službo in kako se otresti treme in pridobiti samozavest pri nastopanju v javnosti. Delavnice so primarno namenjene mladim med 15. in 30. letom starosti, pri čemer pa starost ali status študenta nista pogoj za sodelovanje, vabljeni vsi, ki ste željni novega znanja na področju retorike. Delavnice so za udeležence brezplačne!