Rap kot način življenja besede

Rap kot način življenja besede

Mladinski kulturni center Maribor in zavod Feniks-Um vabita vse mlade, ki ustvarjate hip-hop in rap glasbo, da se predstavite na prireditvi RAP KOT NAČIN ŽIVLJENJA BESEDE, ki se bo odvila v četrtek, 26. aprila 2018 ob 13. uri v okviru literarnega festivala 21. slovenski dnevi knjige v Mariboru.

Ali govoriš emojščino?

Ali govoriš emojščino?

Festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru in MKC Maribor razpisujeta 3. nagradni literarni natečaj za najboljši prevod pesmi iz simbolnega jezika emoji v slovenščino. Izbor najbolj drznih in inovativnih prevodov bo objavljen na spletni strani in facebook straneh MKC Maribor. Nagrada za najboljši prevod je honorar v višini 100 evrov v bruto znesku.

Zaključni koncert v Salonu

Zaključni koncert v Salonu

20. Slovenski dnevi knjige v Mariboru so se zaključili z ugotovitvijo, da nastopa mesto v literaturi v približno enakem sorazmerju kot nastopa literatura v mestu. Mariborski literati in ostali gostujoči umetniki iz drugih mest so občinstvo preko svojih del opozorili na to, da je mesto lahko velik vir dogajanja in inspiracije.

Festivalska nedelja na Grajskem trgu

Festivalska nedelja na Grajskem trgu

20. Slovenski dnevi knjige v Mariboru so se zaključili z literarnim maratonom ob svetovnem dnevu knjige. S svojimi deli so se na odru med drugim predstavili Tonja Jelen, Aleš Jelenko, Jože Kos Sine, Gregor Lozar, Nevenka Miklič Perne, Radharani Pernarčič, Željko Perović, Barbara Pogačnik, Breda Slavinec, Jan Šmarčan, Nataša Švikart in drugi.