Odtis poezije

Odprt pesniški recital ob svetovnem dnevu poezije 2018

Naslednje leto bo natanko 30 let, odkar je leta 1999 UNESCO na konferenci v Parizu 21. marec razglasil za svetovni dan poezije z namenom krepitve jezikovne raznolikosti skozi različne oblike pesniškega izražanja.

Svetovni dan poezije je od takrat priložnost, da se počasti pesnike in pesnice, da se oživlja tradicija pesniškega izročila in nastopov v živo, da je poezija prisotna in prepoznana v sodobnih medijih, da se spodbudi čim več ljudi k branju, pisanju in p(r)oučevanju poezije ter da se poezija poveže z drugimi umetniškimi žanri kot so video, glasba, ples. Poezija že od nekdaj preizprašuje najbolj temeljne vrednote skupne vsem kulturam in UNESCO jo  je izpostavil kot tisti medij, ki je sposoben zajeti ustvarjalnega duha vsega človeštva.

Tudi v Mariboru smo različni organizatorji prepričani, da ima poezija moč, da pušča odtise in sledi. Letošnji svetovni dan poezije bomo obeležili z večernim literarnim dogodkom v lokalu Piaf na Poštni ulici, kamor vabimo pesnice, pesnike in ljubitelje poezije na odprt pesniški recital, ki se bo pričel 21. marca ob 20. uri. Nastopajoči bodo imeli na voljo 5 minut, v katerih lahko preberejo svojo poezijo ali izbrane pesmi v slovenščini ali izvirniku iz zakladnice svetovnega pesništva.

Vstop na dogodek, ki ga bo povezovala Mojca Pibernik, je brezplačen, k nastopu pa se je mogoče priglasiti po elektronski pošti na naslov ozuljenijezik@gmail.com ali na prizorišču pred začetkom dogodka.

Organizatorji: Pesniška skupina Slam zverine v sodelovnja z MKC Maribor, Banda frdamana in lokal Piaf.

Dogodek je finančno podprt s strani Mestne občine Maribor, Javne agencije za knjigo in Urada RS za mladino.

Vabljene in vabljeni!

POEZIJA VSELEJ PUŠČA SLEDI.
NA PAPIRJU, NA SPLETU, V SRCIH LJUDI.