Rap kot način življenja besede

Rap kot način življenja besede

Mladinski kulturni center Maribor in zavod Feniks-Um vabita vse mlade, ki ustvarjate hip-hop in rap glasbo, da se predstavite na prireditvi "Rap kot način življenja besede", ki se bo odvila v četrtek, 26. aprila 2018 ob 13. uri v okviru literarnega festivala 21. slovenski dnevi knjige v Mariboru.

Trening za krepitev samozavesti

Trening za krepitev samozavesti

MKC Maribor pod okrijem projekta Delat grem! vabi mlade na trening za krepitev samozavesti in komunikacijskih spretosti. Trening bosta izvajali Andreja Romih in Jerca Kozelj (Društvo Center za pomoč mladim), izkušeni mladinski delavki in izvajalki različnih usposabljanj in svetovanj za mlade.

Kulturni dnevnik z MKCjem

Kulturni dnevnik z MKCjem

Narodni dom Maribor in MKC Maribor bosta v sklopu projekta Kulturni dnevnik osnovnošolcem na štirih dogodkih omogočila vpogled zvočno in grafično ustvarjanje. Sodelujoči dijaki se bodo seznanili s poklicem in življenjem umetnika ter sodelovali pri izdelavi lastih vinilnih plošč z glasbeno vsebino. 

Prebujanje spečega velikana "KPD"

Prebujanje spečega velikana "KPD"

Služba za razvojne projekte in investicije - projektna pisarna Mestne občine Maribor ponovno vabi k udeležbi in prijavi na predstavitev in mreženje ustvarjalcev na področju kulturnih in kreativnih industrij (KKI) v okviru javnega Urbact dogodka z naslovom: PREBUJANJE SPEČEGA VELIKANA ’KPD’

Ali govoriš emojščino?

Ali govoriš emojščino?

Festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru in MKC Maribor razpisujeta 3. nagradni literarni natečaj za najboljši prevod pesmi iz simbolnega jezika emoji v slovenščino. Izbor najbolj drznih in inovativnih prevodov bo objavljen na spletni strani in facebook straneh MKC Maribor. Nagrada za najboljši prevod je honorar v višini 100 evrov v bruto znesku.

Praktično usposabljanje na delovnem mestu

Praktično usposabljanje na delovnem mestu

Na Praktično usposabljanje na delovnem mestu (»job shadowing«) vabimo mlade med 15. in 29. letom, ki niso v delovnem razmerju in bi želeli podrobneje spoznati izbrano organizacijo ali podjetje ter delovne naloge, vezane na določeno delovno področje. Udeleženci bodo z aktivnim pristopom pridobili ali okrepiti veščine, znanja in kompetence v izbranem polju dela.

Aktivna politika zaposlovanja v MKC Maribor in Hostlu Pekarna

Aktivna politika zaposlovanja v MKC Maribor in Hostlu Pekarna

Izpolnjuješ pogoje za vključitev na javna dela? Iščemo pomoč pri izvajanju programov za mlade v MKC Maribor in Kulturnem inkubatorju (7. stopnja), pomoč v muzejih, galerijah in arhivih, javnih zavodih s področja varstva nepremične kulturne dediščine v galeriji Media Nox (7. stopnja), pomoč pri razvoju in pospeševanju turizma v hostlu Pekarna (5. stopnja) ter pomoč pri organiziranju in izvajanju kulturnih dejavnosti in prireditev v MKC Maribor (7. stopnja).

Hostel Pekarna - Prvi v Sloveniji!

Hostel Pekarna - Prvi v Sloveniji!

Hostel Pekarna, ki deluje pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor, je prejel 1. mesto v kategoriji mladinskih prenočišč v tekmovanju Turistične zveze Slovenije v akciji "Moja dežela - lepa in gostoljubna". Mariborski Hostel Pekarna je torej najlepši in najgostoljubnejši mladinski hotel v Sloveniji.